Održane igre na vodi u Čačku

Izvor: RTS, 10.Jul.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održane igre na vodi u Čačku

Čačak je proteklog vikenda bio domaćin zanimljive manifestacije - igara na vodi, koje potsećaju na nekadašnje evropske "Igre bez granica," u kojima je ekipa Čačka takođe učestvovala. Za neke Čačane to učešće, pre 35 godina, bilo je više od igre.
Jedan od trenera, koji je pripremao ekipu Čačka za ovogodišnje takmičenje u Siti gejmsu, je Srđan Filipović, koji se pre 35 godina takmičio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Parizu, na popularnim evrovizijski "Igrama bez granica."

"Te Igre su i nas kao takmičare, koji smo tada prošli dalje, obeležile u neku ruku za ceo život. Pre svega smo ostali odlični prijatelji i drugari tokom svih ovih 35 godina posle završetka Igara", kaže Srđan Filipović.
"Sudbinske su igre bile. Na tim igrama sam upoznala svog sadašnjeg supruga i igre traju i dalje.Takmičimo se svaki dan", kaže Ljiljana Filipović.
"Igre bez granica" su okončane, ali postoje ideje da se na neki način obnove. Jedan od projekata je i "Siti gejmz" u koji je, od pre osam godina uključeno 12 država.
Upravo je to ono najbitnije,svaki grad skupi svoju ekipu i da onda pokaže ko je najbolji, da brane boje svoga grada,da se poveže sa svojim sugrađanima, da dođu navijat za njih. U konačnici da se svi zajedno igraju, zbliže i druže", kaže Miroslav Krzik "City Games".
Čačani rado prihvataju nove manifestacije koje za cilj imaju sportsko takmičenje, druženje i zbližavanje ljudi iz različitih regiona.
"Ja sam pokušao da im prenesem taj neki takmičarski duh pre svega u sportskom nadmetanju, drugo u svemu ovome što te igre donose, znači u druženju,nekim ljudskim odnosima inekom načinu ponašanja,pa se nadam da će igre da rezultiraju u tom pravcu ukom smo pokušali da ih usmerimo", kaže Srđan Filipović, trener ekipe Čačak.
U tom duhu Čačani i posle tri ipo decenije, nastavljaju nastup u međunarodnoj manifestaciji "Gradskih igara."
rts.cacak@rts.rs
+381 32 227 551
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.