Novak protiv Kolšrajbera na startu Pariza!

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak protiv Kolšrajbera na startu Pariza!

Novak protiv Kolšrajbera na startu Mastersa u Parizu. Rukometaši Kosova debituju u sredu u Rumuniji. Golman i kapiten Južne Afrike Senzo Mejiva podlegao povredama posle napada vatrenim oružjem. Crvena zvezda u novembru protiv Udinezea? Kolšrajber prvi Novakov protivnik u Parizu. Nolan Smit napustio je Galatasaraj. Inijesta povredio list. Van Persi: Možemo do titule! Erik Tohir daje novu šansu Macariju. Arsenal želi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pedra. Preokret - navijači ubedili Gatuza da ostane na Kritu.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru

23.44 - Kapiten Čelsija Džon Teri rekao je da su on i njegov saigrač Branislav Ivanović zatvorili prilaze mreži svog tima iz svakog ugla, u dramatičnom remiju protiv Mančester Junajteda u nedelju na Old Trafordu (1:1).

Mančester je ostao jedino mesto gde lider Premijer lige nije osvojio sva tri prvenstvena boda nakon što je prethodno odigrao protiv Mančester Sitija takođe 1:1, a protiv Junajteda ispustio je pobedu u sudijskoj nadoknadi.

Dokaz koliko dobro igramo je nezadovoljstvo što smo na Old Trafordu osvojili samo bod. Hvala svim navijačima koji su doputovali da nam pruže podršku. Dvojac JT (Džon Teri) i Iva (Ivanović) dobio je duele iz svakog ugla, rekao je Teri za klupski sajt.

23.11 - Fudbaleri Kvins Park Rendžersa savladali su na domaćem terenu ekipu Aston Vile sa 2:0, u poslednjoj utakmici 9. kola engleske Premijer lige.

Klub iz Londona osvojio je veoma značajne bodove u borbi za opstanak, a postigao je tek drugu pobedu ove sezone, prvu nakon dva meseca.

Junak trijumfa ekipe Harija Rednapa bio je dvostruki strelac Čarli Ostin, koji je postigao po gol u oba poluvremena.

KPR je večerašnjim uspehom najavio beg iz zone ispadanja, dok je Aston Vila ostala na 15. mestu prvenstvene tabele sa 10 bodova.

22.56 - Francuski fudbaler Pol Pogba zvanično je potpisao novi ugovor sa Juventusom do leta 2019. godine i zahvalio se klubu na poverenju.

Upravo sam potpisao moj novi ugovor sa Juventusom. Želim da zahvalim klubu na poverenju i navijačima na njihovoj podršci, napisao je Pogba na društvenim mrežama.

Produženje ugovora sa Pogbom prošle nedelje najavio je generalni direktor Đuzepe Marota posle sastanka sa članovima upravnog odbora.

Pogba će, prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, zarađivati skoro četiri miliona evra po sezoni.

22.18 - Košarkaši Cedevite pobedili su na svom terenu Igokeu sa 68:64 (18:21, 13:15, 18:20, 19:8), u poslednjoj utakmici petog kola Jadranske lige.

Cedevita je zabeležila treću ovosezonsku pobedu u regionalnom takmičenju, dok je Igokea četvrti put izgubila.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fran Pilepić sa 14 poena, Miro Bilan postigao je 13, a Ante Delaš 11. Igokeu je predvodio Džonatan Džons sa 18 poena.

Cedevita će u narednom kolu igrati protiv MZT-a u Skolju, dok će Igokea dočekati Partizan.  

22.04 - Trener fudbalera Vojvodine Zoran Marić smatra da njegova ekipa može da osvoji šampionsku titulu ove sezone ako se pojača u zimskom prelaznom roku.

Imamo dobar tim koji može da se bori za titulu, ali za to su potrebna i odgovarajuća pojačanja. Naprosto, za visoke ciljeve potreban nam je veći fond dobrih igrača, rekao je Marić za novosadski Dnevnik.

Vojvodina posle 10 kola vodi na tabeli Super lige Srbije, sa 25 bodova, jednim više od drugoplasiranog Partizana, ali i utakmicom više.

21.22 - Fudbaler Juventusa Karlos Teves pozvan je u reprezentaciju Argentine prvi put posle tri godine.

Selektor Argentine Herardo Martino uvrstio je Tevesa na spisak igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Hrvatske i Portugala.

Teves je poslednji put nastupio za nacionalni tim svoje zemlje u porazu od Urugvaja u četvrtfinala Kopa Amerike.

U reprezentaciju je pozvan i Lionel Mesi, a u napadu su još Serhio Aguero i Gonsalo Iguain.

20.50 - Dvostruka dobitnica nagrade za najbolju fudbalerku sveta Mia Hem izabrana je u upravni odbor italijanske Rome.

Pored ove nekadašnje reprezentativke SAD, u upravni odbor primljen je i predsednik hokejaškog kluba Boston Bruins Kem Nili.

Nekadašnji predsednik Tomas Di Bendeto i izvršni direkor Klaudio Fenuči napustili su odbor.

20.10 - Evropska rukometna federacija objavila je da će muška selekcija Kosova igrati u sredu protiv Rumunije kvalifikacini meč za kontinentalni šampionat 2018. godine.

Utakmica u Bukureštu biće debitantski nastup jednostrano proglašene Republike Kosovo u zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Rukometni savez Srbije u saradnji sa nacionalnim ministarstvom omladine i sporta bio je nemoćan da spreči taj nastup, nakon što je EHF 20. septembra na kongresu u Dablinu odobrio kosovskom savezu punopravno članstvo.

Mi ćemo se potruditi da se kvalifikujemo, ali naš osnovni cilj ispunjen je time što smo stekli priliku da igramo, preneo je izjavu generalnog sekretara kosovskog rukometnog saveza Izeta Gjinovcija zvanični sajt EHF.

19.51 - Legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan suspendovan je na tri meseca jer nije imao validnu licencu kada je kao trener predvodio Real Madrid Kastilju.

Kako su preneli mediji, čelnik španske druge lige Frančesko Rubio izrekao je kaznu i Zidanovom pomoćniku Santijagu Sančesu. Klub će imati 10 dana za žalbu.

Zidan je suspendovan jer nema punu dozvolu da kao trener vodi ekipu.

19.39 - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da će naredne godine uspeti da vodi porodicu na turnire na kojima će učestvovati.

Voleo bih da budem svaki dan sa sinom i ženom, ali je ponekad to nemoguće, kao na primer ove nedelje. Beba je još mlada da bi putovala, rekao je Đoković u Parizu.

Najbolji teniser sveta slobodan je u prvom kolu, dok će se u drugom sastati sa Filipom Kolšajberom iz Nemačke.

18.55 - Fudbaleri Crvene zvezde odigraće sledećeg meseca prijateljsku utakmicu protiv italijanskog prvoligaša Udinezea.

Navodi se da će dva kluba iskoristiti pauzu zbog obaveza nacionalnih reprezentacija u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a da je atraktivni meč zakazan za 15. novembar na Marakani.

Biće to sjajna prilika da navijači crveno-belih pozdrave legendu kluba Dejana Stankovića, koji trenutno radi kao pomoćnik trenera Udinezea, Andree Stramaćonija.

17.37 - Rukometni savez Srbije objavio je da je ostalo malo ulaznica za predstojeći duel sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, i da će te karte moći da se uzmu u sredu, na dan utakmice.

Zbog velikog interesovanja za karte za utakmicu koje smo imali od rukometnih klubova, naših partnera i sponzora, ostala nam je mala količina ulaznica, koju ćemo pustiti na blagajni hale Pionir. Hvala svima na velikom interesovanju za utakmicu, kao i na razumevanju onima koji neće doći do ulaznice za ovaj meč, rekao je generalni sekretar RSS Božidar Đurković.

Ulaz na utakmicu Srbija - Crna Gora biće slobodan, ali uz obaveznu ulaznicu. Karte se preuzimaju uz bilo koji identifikacioni dokument sa slikom ili sa članskom kartom RSS. Ulaz u halu Pionir biće otvoren u sredu od 18.00, a karte će moći da se uzmu od 15.00. RSS je pozvao sve zainteresovane da što ranije dođu na meč da se ne bi stvarala gužva.

17.24 - Fudbalski savez Rumunije imenovao je Angela Jordaneskua za selektora, a ovo će treneru biti treći mandat na čelu reprezentacije. Jordanesku je potpisao jednogodišnji ugovor, a prvi meč u novoj-staroj ulozi imaće 14. novembra protiv Severne Irske.

Selektor Rumunije prvi put je bio od 1993. do 1998. godine, a najveći uspeh u tom periodu bilo mu je četvrtfinale Svetskog prvenstva u SAD 1994. Drugi mandat trajao mu je od 2002. do 2004. Jordanesku će na klupi zameniti Viktora Picurku, koji je preuzeo klub Itihad iz Saudijske Arabije.

Rumunija je trenutno druga u Grupi F, iza Severne Irske. U istoj grupi nalaze se i Mađarska, Finska, Grčka i Farska Ostrva.

17.15 - Fudbaler Juventusa, francuski reprezentativac Patris Evra, odsustvovaće sa terena mesec dana zbog povrede leve butine, potvrdio je danas aktuelni prvak Italije. Iskusni 33. godišnji defanzivac nedavno je povređen na treningu, a dužina njegove pauze procenjena je nakon detaljnih lekarskih pregleda.

Trofejnom klubu iz Torina Evra je pristupio u julu posle punih devet sezona provedenih u Mančester Junajtedu. Odigrao je četiri od osam prvenstvenih utakmica Serije A, kao i dva od tri meča Lige šampiona. Juventus je vodeći na tabeli italijanskog prvenstva sa tri boda prednostu nad drugoplasiranom Romom.

16.40 - Novak Đoković počinje odbranu titule na Mastersu u Parizu duelom protiv Filipa Kolšrajbera u drugom kolu.

Nemački teniser je na startu turnira lako i ubedljivo pobedio Eduarda Rožera-Vaslana u dva seta - 6:3, 6:1. Kolšrajber je posao završio za svega 62 minuta, a tokom meča nije pretrpeo nijedan brejk.

Biće to sedmi međusobni duel Đokovića i Kolšrajbera a srpski teniser je dobio pet od prethodnih šest mečeva, uključujući i oba u 2014. godini.

16.15 - Italijanski Milan želi u januarskom prelaznom roku da dovede na pozajmicu igrače madridskog Reala Asijera Iljaramendija i Iska.

Kako prenosi španski list "AS", čelnici "rosonera" žele da iskoriste dobre odnose koje imaju sa Realom kako bi doveli bar jednog od dvojice pomenutih vezista.

Mala je verovatnoća da će aktuelni šampion Evrope dozvoliti odlazak Iska, koji se u poslednje vreme ustalio u startnoj postavi, ali je Iljaramendi realna opcija.

Milan nije najbolje startovao u Seriji A, pošto se posle osam kola nalazi na šestom mestu sa 15 bodova.

15.55 -Fudbaler Fiorentine Mario Gomez posle jednomesečne pauze oporavio se od povrede butine i biće spreman za meč protiv Sampdorije narednog vikenda.

"Gaceta delo Sport" navodi da će Gomez propustiti meč protiv Udinezea u sredu, ali će igrati protiv tima iz Đenove za vikend.

Trenera Vicenca Montelu obradovao je povratak Gomeza, pošto na duži vremenski period zbog povrede kolena neće moći da računa na Đuzepea Rosija.

15.50 - Fudbalski klub Partizan objavio je da će ulaznice za utakmicu sa OFK Beogradom moći da se kupe za 200 dinara, a za Vojvodinu za 300.

Partizan sutra dočekuje OFK Beograd u odloženom meču sedmog kola Superlige, a u subotu će biti domaćin Vojvodini, trenutno prvoplasiranom timu lige.

Ulaznice za sutrašnji meč koštaju 200 dinara za jug, 400 dinara za istok i zapad, a 2.000 za ložu.

Karte za Vojvodinu su nešto skuplje i koštaju 300, 600 i 3.000 dinara.

Partizan je objavio da će navijačima koji u utorak i sredu kupe karte za Vojvodinu pokloniti ulaznicu za duel sa OFK-om. 

15.35 - Uefa je pokrenula je disciplinski postupak protiv Slovana iz Bratislave i praške Sparte zbog ponašanja njihovih navijača na utakmici Lige Evrope.

Meč u Bratislavi bio je prekinut na 40 minuta zbog sukoba navijača, ubacivanja baklji u teren i intervencije policije.

Sparta je pobedila sa 3:0 zahvaljujući golovima u drugom poluvremenu.

Pored Slovana i Sparte, UEFA je pokrenula i disciplinski postupak protiv Metalista iz Harkova zbog rasističkog ponašanja navijača na meču protiv poljske Legije. 

15.30 - Ovako je Aleksandar Kolarov izgledao pre 18 godina, kada je bio član Crvene zvezde...

15.20 - "Dodatni živi zid" fudbalera Lacija urodio je plodom na utakmici protiv Torina...



15.10 - Američki košarkaš Nolan Smit napustio je Galatasaraj, u koji je stigao proteklog leta iz Cedevite, prenose turski mediji.

Smit je trebalo da bude velika podrška Karlosu Aroju na poziciji plejmejkera, ali je pre nekoliko dana ušao u sukob sa trenerom Erginom Atamanom bacivši mu peškir pod noge.

On se kasnije izvinio zbog incidenta istakavši da nije gađao trenera već je bio besan zbog loše igre. To mu očigledno nije sačuvalo posao u Istanbulu.

Smit je prošle sezone ostao upamćen po trojci u poslednjoj sekundi kojom je Partizan izgubio u polufinalu ABA lige i ostao bez Evrolige ove sezone.

14.40 - Italijanski trener Đenaro Gatuzo odlučio je da povuče ostavku i ostane na klupi OFI-ja nakon neverovatne podrške koju je dobio od navijača grčkog tima.

Temperamentni Gatuzo razočaran finansijskim stanjem u klubu podneo je ostavku posle poraza od Asteras Tripolisa (3:2), ali se predomislio posle molbe oko 300 domaćih pristalica koji su došli ispred njegove kuće i skandirali mu da ostane.

Nikada nisam doživeo nešto slično i posle velike podrške navijača odlučio sam da ostanem. Želim da krenem ispočetka i ostvarimo bolje rezultate. Sada smo jači, rekao je Gatuzo za klupski sajt.

14.35 - Nova sezona NBA lige počinje 28. oktobra a sjajni plej Portland Trejl Blejzersa Demjen Lilard je već spreman, čak i za neobične poteze.

Pogledajte kako je na treningu pobedio saigrača Oldridža i jednog od pomoćnih trenera u postizanju koša iz vrlo teške pozicije. 



14.20 - Slovenački trener Darko Milanič rekao je da je na plaćenom odsustvu, pošto ga fudbalski klub Lids nije zvanično otpustio i da je spreman da se vrati u ekipu ako ga pozove predsednik tog engleskog druogligaša.

Milanič je u septembru preuzeo Lids, a otpušten je u subotu posle 32 dana pošto u šest utakmica nije ostvario pobedu. Lids je u subotu izgubio od Vulverhemptona sa 1:2, a predsednik kluba Masimo Ćelino saopštio je da je slovenački trener dobio otkaz.

Moj ugovor nije raskinut, ja sam na plaćenom odsustvu. Tokom pauze u svakom trenutku moram da budem spreman da preuzmem ekipu, ako me vlasnik Lidsa bude pozvao, rekao je Milanič za RTV Slovenija.

Ugovor je na snazi i ja sam na odmoru. Potpisao sam ugovor na dve godine i neću ga raskinuti, dodao je bivši reprezentativac Jugoslavije i Slovenije.

Bivši fudbaler Partizana Milanič je tokom karijere trenirao Primorje, Goricu, Maribor i Grac. 

13.55 - Ovako je Serena Vilijams proslavila titulu na završnom turniru u Singapuru... 

13.20 - Nisu se samo kladionice navrzle na tim sa Enfilda. Mira im ne daju ni navijači Evertona, koji su im spevali i pesmicu, sa jasnom aluzijom na vrlo "tanko" odrađeni prelazni rok...



13.00 - Zanimljiv štand kladionice "Paddy Power" ispred Enfilda tokom proteklog vikenda - zamena dresova Marija Baloteleija za dresove legendarnog Robija Faulera...

12.00 - Fudbaler Barselone Andres Inijesta propustiće predstojeće četiri utakmice zbog povrede lista, preneli su španski mediji.

Inijesta se povredio tokom subotnjeg derbija s Real Madridom na Santjago Bernabeu i biće mu potrebno tri nedelje da se oporavi. Real je u 228. "el klasiku" pobedio sa 3:1.

On će zbog povrede propustiti Superkup Katalonije protiv Espanjola, u sredu, prvenstvene utakmice protiv Selte i Almerije, kao i meč protiv Ajaksa u Ligi šampiona.

Fudbaler sredine terena najverovatnije neće biti spreman za utakmice reprezentacije Španije, koja sredinom novembra igra protiv Nemačke i Belorusije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Inijesta bi mogao da se vrati na teren 22. novembra, za prvenstvenu utakmicu protiv Sevilje.

11.45 - Fudbaler Mančester Junajteda Robin van Persi rekao je da njegov tim i dalje može da osvoji titulu Premijer lige, iako lider Čelsi ima deset bodova više.

Junajted i Čelsi su juče na Old Trafordu remizirali (1:1), a ekipa menadžera Luja van Gala došla je do boda u 94. minutu golom van Persija.

Mogli smo da pobedimo, ali nismo imali sreće. Svakim danom smo sve bolji, a to dokazujemo iz meča u meč. Moramo da nastavimo da napredujemo i verujem da ćemo biti još uspešniji. Mislim da možemo da stignemo Čelsi na tabeli i upustimo se u borbu za titulu, rekao je van Persi za Skaj Sport.

U narednom kolu Junajted gostuje gradskom rivalu i aktuelnom šampionu Sitiju.

11.30 - Predsednik Intera Erik Tohir rekao je da će pružiti novu šansu treneru Valteru Macariju, uprkos lošim rezultatima ekipe na početku sezone.

Inter se trenutno nalazi na osmom mestu Serije A sa deset bodova manje u odnosu na prvoplasirani Juventus.

Moramo da analiziramo situaciju oko trenera što pre. Videćemo, nije dobro da menjamo trenera tokom sezone. Želimo da mu damo novu šansu, rekao je Tohir.

Kako prenosi Gezeta delo sport, glavni kandidat da na klupi Intera zameni Macarija je bivši trener neroazura Roberto Manćini, koji je letos raskinuo ugovor sa turskim Galatasarajem.

11.00 - Žreb za Evropsko prvenstvo za odbojkašice, koje će se od 25. septembra do 4. oktobra održati u Belgiji i Holandiji, obaviće se 12. novembra u 16 časova u Gradskoj kući u Antverpenu, saopštio je Odbojkaški savez Srbije .

Žreb za Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkaša, koje će se od 9. do 18. oktobra održati u Italiji i Bugarskoj, obaviće se 16. februara sledeće godine u Sofiji.

10.45 - Arsenal želi da u januaru dovede napadača Barselone Pedra Rodrigesa, preneli su britanski mediji.

Pedro je zatražio od Barselone da ga stavi na transfer listu, a kako je preneo Dejli ekspres, trener Arsenala Arsen Venger želi to da iskoristi i u januaru ga dovede u londonski klub.

Arsenal duže vreme prati situaciju oko 27-godišnjeg španskog reprezentativca, koji je nezadovoljan minutažom u Barseloni.

Britanski mediji spekulišu da katalonski klub za Pedra traži 25 miliona funti.

On je pre Svetskog prvenstva u Brazilu rekao da "ne zna šta će se dogoditi, ali da će pre donošenja odluke o mogućem odlasku prvo razgovarati s Barselonom".

09.40 - Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović završila je sezonu na petom mestu VTA rang liste sa 4.820 bodova, dok je Jelena Janković zadržala 14. mesto sa 2.675 bodova.

Prvo mesto zadržala je Amerikanka Serena Vilijams, koja je trijumfom u Singapuru potvrdila dominaciju u ženskom tenisu.

Od ostalih srpskih teniserki Bojana Jovanovski je zadržala 59. poziciju sa 911 bodova, Aleksandra Krunić je pala za jedno mesto i sada je 100. sa 570 bodova, dok su plasman popravile Jovana Jakšić i Vesna Dolonc. Jakšićeva je trenutno 115. sa 514 bodova, što je napredak od sedam mesta u odnosu na prošlu nedelju, dok je Dolonc 205. na listi sa 245 bodova.

09.00 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadržao je prvo mesto na objavljenoj ATP listi sa 11.510 bodova, ispred Švajcarca Rodžera Federera sa 9.280 bodova.

Federer je trijumfom u Bazelu osvojio 200 novih bodova i smanjio zaostatak u odnosu na Đokovića na 2.230 bodova.

Srpski teniser do kraja godine brani 2.500 bodova, pošto je u 2013. osvojio Masters u Parizu i završni turnir u Londonu, dok je Švajcarac u boljoj poziciji, jer je na oba takmičenja ispadao u polufinalu.

Iza Đokovića i Federera slede Španac Rafel Nadal, Švajcarac Stanislas Vavrinka, Čeh Tomaš Berdih, Španac David Ferer, Japanac Kei Nišikori i Britanac Endi Marej, koji je osvajanjem turnira u Valensiji nastavio napredak na listi.

Od ostalih srpskih tenisera "skok" od 10 mesta ostvario je Dušan Lajović, trenutno 57. igrač na svetu sa 791 bodoma, dok je plasman za tri pozicije popravio i Filip Krajinović, koji se ove nedelja nalazi na 95. mestu sa 579 bodova. Viktor Troicki je sa 106. pao na 108. mesto (524), a korak unazad zabeležili su Ilija Bozoljac (204, 240) i Peđa Krstin (250, 193).

08.30 - Senzo Mejiva, golman i kapiten reprezentacije Južne Afike, podlegao je povredama nakon što je upucan iz vatrenog oružja u kući svoje devojke, u Voslorsu, južno od Johanesburga.

Mejiva (27) je branio je Orlando Pajrats, koji su uspehom vodi bivši trener Partizana Vladimir Vermezović. Mejiva je čuvao je i gol Južne Afrike na poslednjem meču "Bafane" u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, a poslednju utakmicu odigrao je u subotu, kada je sa "piratima" prošao u polufinale Liga kupa, pobedom nad Kejp Taun Ajaksom od 4:1.

Policija za sada zna da su dva muškarca ušla u kuću oko 20 časova uveče po lokalnom vremenu, dok je treća osoba ostala ispred. Lokalni mediji spekulišu da se radilo o pljački, koja je verovatno izmakla kontroli u jednom trenutku, možda i zbog toga što pljačkaši nisu očekivali da će bilo koga zateći u kući.

Senzo Mejiva je za Pajratse branio od 2005. godine i za to vreme sarađivao sa trojicom srpskih trenera, Kostom Papićem, Milutinom Sredojevićem i Vladimirom Vermezovićem.

08.00 - Mladi bek Orlando Medžika Viktor Oladipo pauziraće mesec dana zbog frakture lica. Drugi najbolji ruki iz prošle sezone dobio je lakat u lice na timskom treningu u četvrtak, zbog čega je podvrgnut operaciji tokom vikenda.

Viktora Oladipa će na startu sezone verovatni menjati ruki Pejton Džunior. Oladipo je prošle sezone prosečno beležio 13,8 poena uz po 4 asistencije i skoka prošle sezone. Bio je drugi pik na draftu 2013.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.