Neidentifikovani dronovi iznad Pariza

Izvor: VOA, 25.Feb.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neidentifikovani dronovi iznad Pariza

Neidentifikovani dronovi su noćas, drugu noć za redom, nadletali Pariz što je najnovija mistična pojava aviona bez posade iznad glavnog grada Francuske u vreme visoke bezbednosti.

Njihova najnovija pojava sledi nakon niza dronova primećenih kraj francuskih nuklearki tokom prošle godine i skorije iznad predsedničke palate i zaliva u Bretanji gde se nalaze nuklearne podmornice.

Vlasti su zbunjene, jer do sada nisu bile u stanju da uhvate operatere tih dronova >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << niti da odrede da li su ova nadletanja zlonamerna u periodu visoke budnosti nakon prošlomesečnih smrtnonosnih napada u Parizu.

Bezbednosne snage su prijavile bar pet incidenata tokom protekle noći iznad centralnog dela Pariza.

Male letelici su primećene iznad američke ambasade, nedaleko od vojnog muzeja Invalidi, Ajfelove kule i nekoliko velikih čvorova ka glavnom gradu Francuske.

Treba naglasiti da francuski zakon zabranjuje male civilne dronove oko osetljivih objekata poput nuklearki, koji su zaštićeni zonom zabrane letova u radijusu od 2.5. kilometara i  na visini od 1000 metara.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.