Navijači Irske odlikovani!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2016, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Irske odlikovani!

Gradonačelnica francuske prestonice En Idalgo odlučila je da Ircima dodeli "Orden grada Pariza", jer su na EURO pokazali svima kako treba da se ponašaju navijači

Navijači Irske na EURO u Francuskoj pobrali su sve pohvale, jer su Evropi pokazali kako treba da se ponašaju i navijaju oni istinski ljubitelji fudbala.

Oni su se u Francuskoj zaista zabavaljali, a to nije promaklo ni gradonačelnici Pariza >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << En Idalgo, koja je rešila da ih odlikuje.

Odluka da im uruči Orden grada Pariza Idalgo je donela pošto su u video zapisima koji su objavljeni na društvenim mrežama i internetu, navijači Republike Irske i Severne Irske izdvojili svojim ponašanjem, stavom, fer-plejom, entuzijazmom koji su pokazali, kao i radošću.

"Oni su imali važnu ulogu u festivalskoj atmosferi koja je preovladavala Parizom u prve dve nedelje takmičenja. To je primer sportske vrednosti, model za sve navijače sveta kako treba da se ponašaju i ulepšaju velike sportske događaje", stoji u saopštenju koje je izdala gradska vlast u Parizu.

Gradonačelnica Pariza odluku o odlikovanju navijača Irske objavila je tek pošto je o njoj obavestila predsednike Republike Irske i Severne Irske.

Orden grada Pariza ustanovljen je još 1911. godine i dodeljuje se Francuzima, ali i strancima za izuzetna dela.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.