Međunarodna premijera A WEILL AGO - Elektroakustički kabare Kurta Vajla i Ane Gnjatović

Izvor: Prva.rs, 19.Apr.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodna premijera A WEILL AGO - Elektroakustički kabare Kurta Vajla i Ane Gnjatović

Program za sopran, klavir i elektroniku inspirisan je ličnošću i muzikom Kurta Vajla. Vajl, Lote Lenja, Bertolt Breht, Danilo Kiš, zvuci detinjstva i zvuci rata, arhivski snimci...
Tijana Đuričić, sopran, Ana Gnjatović, glas i elektronika i Andrija Pavlović, klavir predstavljaju ovaj projekat premijerno, a kako je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije ulaz je besplatan i dostupnim svim radoznalim posetiocima koji se nađu u centru Pariza >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << , nadomak čuvenog Pompidua. Zvučni primer kabarea se može unapred čuti na sledećem linku https://soundcloud.com/ana-gnjatovi/speak-low-1 
KRATKE BIOGRAFIJE Ana Gnjatović (1984, Srbija) komponuje akustičnu i elektro-akustičku muziku sakupljajući i kombinujući pronađene objekte, dela, koncepte i ideje pogodne za prevođenje, ozvučavanje, generalizaciju i interpretaciju.
Kompozicije Ane Gnjatović izvođene su širom Evrope, u SAD, Izraelu i Japanu, i bile su na programima festivala kao što su Međunarodna tribina kompozitora, Mokranjčevi dani, KoMA, Međunarodni festival Čembalo – živa umetnost, Međunarodni festival harfe, Wratislavia cantans (Poljska), Culturescapes (Švajcarska), Festival de Wallonie, Espressivo (Crna Gora), Međunarodni muzički festival Ankara (Turska).
Tijana Đuričić (Srbija, 1983) je sopran, teoretičkarka umetnosti i medija, novinarka i menadžer u kulturi i umetnosti. Organizovala je i izvela više 150 solističkih i zajedničkih koncerata klasične i savremene muzike širom sveta, kao i serije projekata i radionica sa studentima različitih fakultata, istražujući pitanja umetnosti i politike u modernom društvu. Ekperimentiše na polju zvuka i teorijski ispituje odnos telo-prostor-glas.
http://tijanadjuricic.com/
Andrija Pavlović (Srbija, 1980) je muzički umetnik, suosnivač i pijanista klavirskog dua „LP Duo“ (jednog od osam najboljih na svetu), LP Elektro i osnivač alternativne pop grupe „Ola Horhe“ sa kojom je nastupao širom regiona. Aktivno se bavio muzičkim performansom nastupajući samostalno i grupno na različitim festivalima i izložbama. Komponuje za pozorište, TV i filmove, a od 2014. osmišljava i organizuje festival Belgrade Keybord Days.
www.lpduo.com
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.