Makarova izbacila Kerberovu na startu u Parizu!

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makarova izbacila Kerberovu na startu u Parizu!

Ruska teniserka Jekaterina Makarova napravila je veliko iznenađenje već prvog dana Rolan Garosa eliminisavši najbolju teniserku sveta Anđeliku Kerber. Prvi put u istoriji na drugom Gren slemu sezone prvi nosilac kod žena takmičenje je završio na startu.

Makarova je do pobede nad Kerberovom došla sa 6:2, 6:2, posle jednog sata i 22 minuta igre.

U narednom kolu, Ruskinju čeka susret sa pobednicom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << duela između dve Ukrajinke Lesije Curenko i Katerine Kozlove.

Za Makarovu je to bila peta pobeda nad teniserkama koje su među deset najboljih na svetu ove sezone. Prethodno je tri puta bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove, a jednom od Agnješke Radvanjske iz Poljske. Ipak, to joj je prvi trijumf nad najboljom na svetu u karijeri.

Već na samom startu meča bilo je jasno da će Kerberova imati težak posao da se plasira u drugo kolo, a vrlo brzo je to postala nemoguća misija za nju.

Makarova je u prvom gemu napravila brejk, iskoristivši drugu priliku, a potom je bez problema održavala prednost. U petom gemu je ponovo oduzela servis rivalki, da bi Kerberova tri gema kasnije imala šansu da joj vrati barem jedan brejk pošto je odbranila prvu set loptu Ruskinje. Međutim, pošto je uspela da spase dve prilike najbolje teniserke sveta, Makarova je vezala dva poena i došla na pola puta od iznenađenja.

U drugom setu viđena je velika borba, ali je Makarova diktirala ritam. Napravila je dva brejka za vođstvo 3:0, da bi u naredna četiri gema teniserke jedna drugoj oduzimale servis. Međutim, sve je rešeno u osmom gemu, kada je Ruskinja odbranila čak sedam brejk lopti Kerberove i upisala vredan trijumf.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.