Legije časti za heroje u vozu

Izvor: VOA, 24.Avg.2015, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legije časti za heroje u vozu

Francuski prerdsednik Fransoa Oland je danas dodelio najviše francusko odlikovanje, legiju časti trojici Amerikanaca i Britancu koji su u petak savladali naoružanog napadača u brzom vozu na liniji od Amsterdama do Pariza.

Na ceremoniji u Jelisejskoj palati Fransoa Oland je uručio odlikovanja Amerikancima Spenseru Stounu, Aleku Skarlatosu i Entoniju Sedleru i Britancu Krisu Normanu, rekavši  da njihov postupak u petak šalje poruku „hrabrosti, solidarnosti i nade“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Spenser Stoun, inače pripadnik američkog ratnog vazduhplovstva, ranjen je prilikom obračuna sa napadačem. Alek Skarlatos, pripadnik američke nacionalne garde, koji se upravo vratio sa dužnosti u Iraku, rekao je da su on i njegovi prijatelji reagovali instinktivno i da napdač, koga su vlasti indentifikovale kao 26-eg Ajuba el-Hazanija nije progovorio  ni reč pre nego što je pokušao da otvori vatru u vozu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.