Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2015, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: Pariz umesto da pomaže Rusiji radi suprotno

Umesto da pomogne Rusiji da porazi islamske ekstremiste u Siriji, Francuska radi suprotno - pomaže teroristima povezanim s Al Kaidom, poručila je danas liderka francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni front (FN) Marin Le Pen.

Le Pen je pritikovala francusku vladu jer se, kako je rekla, stavlja na stranu dvolične politike Sjedinjenih Američkih Država.

"Više se ne može verovati politici Vašingtona", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napisala je Le Pen na svom nalogu na Tviteru.

Dok se Rusija boti protiv IS, pokušavajući da reši sirijsku krizu, Frnacuska "štiti" borce al-Nusre, koji su predstavnici terorističke organizacije Al Kaida u Siriji, poručila je francuska političarka.

"Umesto da radi besmisleni posao, Francuska bi trebalo da se bori protiv IS na Bliskom istoku, zajednos Rusijom, dodala je ona, prenosi "Sputnjik".

Le Pen je, takođe, optužila SAD da pokušavaju da diskredituju akcije ruskog predsednika Vladimira Putina.

Trenutno, Nacionalni front Le Penove ima najviše poslaničkih mesta u Evropskom parlamentu od svih francuskih stranaka.

Početkom sedmice, Le Pen je optužila francuskog predsednika Fransoa Olanda da ne brani nacionalne interese Francuske i sluša naređenja iz Vašingtona i Berlina.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Marin le Pen: Francuska pomaže teroristima

Izvor: RTS, 09.Okt.2015

Umesto da pomogne Rusiji da porazi islamske ekstremiste u Siriji, Francuska radi suprotno – pomaže teroristima povezanim s Al Kaidom, poručila je liderka francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni front Marin le Pen. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.