Izložbom o Asteriksu proslavio rodjendan

Izvor: Beta, 26.Apr.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložbom o Asteriksu proslavio rodjendan

PARIZ, 26. aprila 2015. (Beta) - Čuveni francuski crtač stripova Alber Underzo proslavio je 88. rodjendan izložbom o svom poznatom junaku Asteriksu, prenose francuski mediji.

Underzo je u subotu otvorio izložbu "Asteriks u Aleziji - od mita do stvarnosti" aludirajući na bitku kod Alezije, koja se odigrala za vreme galskih ratova u jesen 52. godine pre nove ere. Tada je rimska vojska pod Julijem Cezarom opkolila vojsku pobunjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Gala pod Vercingetoriksom.

Poznati crtač je šaljivo rekao da on i njegov prijatelj Rene Gosini, autori Asteriksa, nisu hteli da "crtaju istoriju" jer nisu istoričari već humoristi.

Underzo je rekao da se odlično oseća i nadgleda rad na novom albumu o Asteriksu "Cezarov papirus".

Asteriks, prvobitno stvoren kako bi se Francuska odbranila od najezde američkih stripova, postao je svetski brend sa više od 325 miliona albuma prodatih u 107 zemalja sveta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Uderco proslavio 88. rođendan izložbom o Asteriksu

Izvor: B92, 26.Apr.2015

Čuveni francuski crtač stripova Alber Uderco proslavio je danas 88. rođendan izložbom o svom poznatom junaku Asteriksu, prenose francuski mediji...Uderco je otvorio izložbu "Asteriks u Aleziji - od mita do stvarnosti" aludirajući na bitku kod Alezije, koja se odigrala za vreme galskih ratova u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.