Ivana Španović najbolja i u Parizu

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović najbolja i u Parizu

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske lige u Parizu sa preskočenih šest metara i 90 santimetara.

Španovićeva je ovom pobedom osvojila 10 novih bodova i ubedljivo je prva u ukupnom plasmanu sa 56 bodova. Ona je i pre pariskog mitinga osigurala prvo mesto u generalnom plasmanu.
"Radujem se novoj pobedi, ali posebno sam se obradovala što se Eloiz (Lesur) >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vratila se na stazu posle povrede. Jedva sam čekala da je zagrlim na stazi i poželim što brži povratak na nivo rezultata koji smo navikli od nje", rekla je Španovićeva.
Sprska atletičarka je u drugoj seriji ostvarila skok od 6,90 metara kojim je obezbedila još jedan trijumf u Dijamantskoj ligi.
"U Pariz nismo došli da jurimo bodove, jer je trijumfom u Lozani Ivana već obezbedila pobedu u ukupnom plasmanu. Došli smo da uradimo jedan kvalitetan trening, cilj je bio da se ne istroši previše i da što spremnija dočeka finale Dijamantske lige u Cirihu", rekao je trener Goran Obradović.

Drugo mesto zauzela je Britanka Lorejn Jugen sa rezultatom 6,80 metar, dok je treća bila Estonka Ksenija Balta sa 6,75 metara.
Do kraja takmičenja u Dijamantskoj ligi ostalo je još jedno takmičenje koje će se održati 1. septembra u Cirihu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DL: Briljantna Ivana potvrdila dominaciju!

Izvor: B92, 27.Avg.2016

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastavila je dominaciju u Dijamantskoj ligi pobedom na mitingu u Parizu u skoku udalj, svojom petom u sezoni...Ivani je za trijumf bio potreban samo jedan skok, onaj iz druge serije od 6,90...Druga je bila Britanka Lorejn Ugen (6,80), a treća Estonka Ksenija...

Nastavak na B92...

NAGRADA ZA BRONZANU KOŠARKAŠICU: Vesna Despotović uručila zahvalnicu Jeleni Milovanović

Izvor: Kurir, 27.Avg.2016

...Nagradu je uručila Vesna Despotović, predsednik Sportskog saveza Kragujevca, bivša košarkašica, takođe osvajačica medalje na Olimpijskim igrama..Između dve košarkaške olimpijske medalje koje su stigle u Kragujevac prošle je 36 godina, a interesovalo nas je šta treba uraditi da se do sledeće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.