Ikone oplemenili duhovnom muzikom

Izvor: Vesti-online.com, 27.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikone oplemenili duhovnom muzikom

U Bugarskom kulturnom centru u Parizu, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Bugarske, nedavno je održana izložba pravoslavnih ikona, na kojoj su svoja dela pokazali autori iz Srbije, Grčke, Rusije, Rumunije, Makedonije i Bugarske. Našu zemlju su svojim rukotvorinama predstavljali Todor Mitrović i Biljana Jovanović, ali i hor crkve iz Štutgarta "Sveti knjaz Lazar".

Hor sa organizatorima izložbe
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Poseta hramu Svetog Save

Trijumfalni nastupi: Ispred Trijumfalne kapije

Neizostavna uspomena iz Pariza

 

Na otvaranju izložbe centralnu ulogu imao je hor koji je iz Štutgarta došao na poziv Crkvene opštine Pariz, parohije "Svetog Evdokija Trnovskog" i Bugarske pravoslavne crkve.

Hor je pod vođstvom sveštenika Bratislava Božovića i dirigentkinje Dimitrine Ilijeve u četiri dana imao više nastupa u Parizu. Pored nastupa na pomenutoj izložbi pevali su i na liturgijama Bugarske pravoslavne crkve i u Ambasadi Republike Bugarske.

Pored nastupa, članovi crkvenog hora iz Štutgarta su iskoristili priliku da se druže i u gradu svetlosti i vide neke od brojnih znamenitosti koje ovaj grad nudi. Sjajno iskustvo, lepo druženje i što je najvažnije ostvarivanje novih kontakata koji će zasigurno uticati na dalje širenje naše duhovne muzike i upoznavanje drugih naroda s lepotama i moćima naše crkvene muzike.

 

Prijem kod ambasadora

Ambasador Srbije Rajko Ristić, Crkvena opština SPC i parohija "Svetog Save" organizovali su prijem za članove hora. Na poziv Ambasade Republike Srbije i Srpskog kulturnog centra u Parizu planiran je i novi nastup crkvenog hora iz Štutgarta u glavnom gradu Francuske krajem godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.