Izvor: Njuz.net, 13.Jan.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj pušten jer je utvrđeno da nije Srbin

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePARIZ, 13. januar 2017, (Njuz) – Francuski sud odlučio je da iz zatvora pusti bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja pošto je utvrđeno da on nije Srbin.
Haradinaj je uhapšen po međunarodnoj poternici Interpola, a njegov slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti.
– Francuska policija je delovala u skladu sa svojim međunarodnim obavezama i uhapsila Ramuša Haradinaja koji je, potom, zadržan u pritvoru – >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kažu u francuskom ministarstvu pravde – Ovo je vrlo važan i komplikovan slučaj i sud je, u potpunosti, postupao u skladu sa međunarodnim pravom. Haradinaj je optužen za najteže ratne zločine počinjene tokom sukoba na Kosovu. Sud je saslušao sve svedoke, pažljivo procenio sve raspoložive dokaze, a pošto je nedvosmisleno utvrdio da Haradinaj nije Srbin preostalo mu je samo da ga pusti na slobodu – stoji u zvaničnom saopštenju.
Francuska policija se izvinila Haradinaju zbog doživljenih neprijatnosti i poželela mu prijatan boravak u ovoj zemlji. Takođe, zahvalili su mu se jer niko od policajaca koji su učestvovali u njegovom privođenju još nije nestao.
Bojan Savić

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.