Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupao u Parizu

Izvor: RTS, 31.Maj.2015, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudački kvartet Beogradske filharmonije nastupao u Parizu

U punoj sali Srpskog kulturnog centra u Parizu nastupio je Gudački kvartet Beogradske filharmonije.
Publika, naviknuta na koncerte svih stilova i epoha u klasičnoj muzici, s pažnjom je sinoć ispratila Gudački kvartet Dalajraka, malo poznatog francuskog stvaraoca iz doba Revolucije, kao i "Počasnicu Stevanu Mokranjcu" Dejana Despića, pre nego što je s puno entuzijazma pozdravila izvođenje Betovenovog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kvarteta pod nazivom "Harfni", prenosi Tanjug.

Muzičari Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije su na bis izveli "Noveletu Orientale" Aleksandra Glazunova, saopšteno je iz Filharmonije.
Kvartet su činili Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo).
"Koncert u Srpskom kulturnom centru u Parizu je za nas čast i jedno novo, lepo iskustvo. To je značajno mesto na kome su nastupali mnogi naši priznati umetnici i nama otvara nove mogućnosti predstavljanja Kvarteta u inostranstvu", rekao je Lončar.
Koncert je bio prilika da se zahtevnoj francuskoj publici predstavi reprezentativni deo orkestra Beogradske filharmonije, ali i prilika Kvarteta da promoviše svoj prvi ce-de van granica naše zemlje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.