Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2016, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska pobijedila, Grizman preokretom srušio Irce!

PARIZ- Fudbaleri Francuske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pobjedom nad Republikom Irskom 2:1.

Junak meča u Lionu bio je Antoan Grizman koji je sa dva gola u roku od 225 sekundi donio Francuzima preokret u drugom poluvremenu, nakon ranog vođstva Iraca.

"Trikolori" sada čekaju ponedeljak i duel Engleske i Islanda koji će im donijeti sljedećeg rivala. Na tom meču će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << biti oslabljeni neigranjem Ngoloa Kantea i Adila Ramija koji su suspendovani zbog žutih kartona.

Irci su poveli već u drugom minutu nakon što je Pol Pogba srušio Šejna Longa, a sa 11 metara siguran je bio Robi Brejdi.

Francuzi su vršili veliki pritisak u nastavku poluvremena, ali su udarci Grizmana završavali pored gola, dok je Paje nekoliko puta izblokiran.

Irci su čuvali vođstvo, ali bili i veoma opasni iz kontranapada, bili su opasniji u tim situacijama nego rival, pa je Loris imao dosta problema poslije šuteva Marfija i Dafija.

U istom ritmu je nastavljeno drugo poluvrijeme, Irci su odoljevali i prijetili ih drugog plana sve do 58. minuta.

Tada je na scenu stupio Grizman koji u roku od četiri minuta potpuno preokreće rezultat. Prvo donosi izjednačenje golom glavom poslije centaršuta Sanje, a potom mu Žiru servira zicer koji koristi za 2:1 u 62. minutu.

Samo nekoliko minuta kasnije Irci su ostali bez ikakve šanse, opet je Grizman bio u gol šansi, a Dafi da bi spriječio gol obara ga klizećim startom ispred kaznenog i dobija crveni karton, prenosi b92.

Francuzi su tražili treći gol kojim bi definitivno riješili pitanje pobjednika, četiri sjajne prilike imao je rezervista Žinjak, ali nije uspio da zatrese mrežu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.