Dnevno 50 potencijalnih partnera

Izvor: B92, 21.Okt.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dnevno 50 potencijalnih partnera"

Proizvodi srpske kompanije Nektar uskoro bi trebalo da se nađu i na tržištu Afrike, Bliskog i Srednjeg istoka, Kine i Japana.

Interesovanje kupaca i distributera za proizvodima tog srpskog proizvođača na najvećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2014. koji se održava u Parizu je veliko i dnevno štand Nektara poseti 50 zainteresovaih partnera.

Nektar, u čijem je vlasništvu i slovenački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fruktal, ove godine svoje proizvode na SIAL-u predstavlja na štandu površine 120 kvadratnih metara, a na tom sajmu je dobio nagradu za najbolju inovaciju za "fruktal ajs ti" (ice tea) vipavska breskva i "buster" ( booster) energetsko piće.

Najveći međunarodni sajam prehrambene industrije SIAL 2014, održava se u Parizu do 23. oktobra. SIAL je jedan od vodećih svetskih sajmova prehrambene industrije, koji ove godine slavi jubilarnu 50. godišnjicu sa 6.300 izlagača iz 105 zemalja. Ta manifestacija je do sada imala 150.000 posetilaca i goste iz 20 različitih privrednih sektora.

Generalni direktor kompanije Nektar Čedo Praška ukazao je da je strategija Nektara upravo izlazak na daleka tržišta, zbog čega su u toj kompaniji izuzetno zadovoljni učešćem na sajmu u Parizu jer predstavlja priliku za konkretizaciju ranije započetih pregovora i ugovaranje novih poslova.

"Utisci su pozitivni, dosta kontakata je ostvareno, pre svega sa zainteresovanim kompanijama sa Dalekog istoka i očekujemo nastavak tih razgovora. Mi smo i do sada od početka godine imali kontakte sa određenim kompanijama sa tog područja, očekujemo ovih dana finalizaciju", kazao je Praška.

Praška je dodao da su kupci sa dalekih tržišta zainteresovani pre svega za gotove proizvode, a iskazane su namere i za ugovore koji se odnose na distribuciju poluproizvoda - smrznuto voće, kaše, voćne koncentrate.

On je podsetio da Nektar i Fruktal zajedno već izvoze na 50 različitih tržišta, a dosta su traženi gotovi proizvodi pakovani u brik i staklenu ambalažu, kao i poluproizvodi. "Imamo dosta partnera iz EU i Rusije… ovde ima dosta i upita sa drugih tržišta", kazao je Praška.

On je napomenuo da je kompanija Nektar najveći prerađivač voća i proizvođač sokova u jugoistočnoj Evropi - prerađuje voće na šest lokacija u Sloveniji, Makedoniji i Srbiji.

U pogonima te kompanije godišnje se preradi 100.000 tona voća, a Nektar ima zaokružen ceo proces, pa sam i proizvodi sirovinu.

Praška je rekao da je Nektar plasirao i portfolio organskih proizvoda , koji su uglavnom interesantni za zapadna razvijena tržišta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trinaest srpskih kompanija na sajmu prehrane u Parizu

Izvor: Capital.ba, 21.Okt.2014

BEOGRAD, Na ovogodišnjem 50. jubilarnom Međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2014, koji se do 23. oktobra održava u Parizu, učestvuje 13 kompanija, čiji nastup je organizovala Privredna komora Srbije (PKS). Kako je saopšteno iz PKS-a, riječ je o kompanijama koje prvi put nastupaju u...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.