Desetine mrtvih u terorističkim napadima u Parizu

Izvor: VOA, 14.Nov.2015, 02:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetine mrtvih u terorističkim napadima u Parizu

U više simultanih terorističkih napada u Francuskoj prestonici ubijene su desetine ljudi.

Prema saopštenju lokalne policije, najmanje 100 žrtava bilo je u teatru "Bataklan" gde su terorsti držali i ubili veliki broj talaca, pre nego što su francuski specijalci intervenisali.

Naoružani napadači su najpre pucali u restoranu "Mala Kambodža" u centru Pariza, usledile su ekspllozije u blizini "Stad de Fransa" na >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << kojem su prijateljsku utakmicu igrale Francuska i Nemačka. Tek potom teroristi su upali na koncert američkog benda u teatru "Bataklan".

Francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stanje. Granice su zatvorene, a snage bezbednosti u punoj pripravnosti.

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je u kratkom obraćanju iz Bele Kuće da će SAD ponuditi Francuskoj svaku moguću pomoć u obračunu sa teroristima. Obama je rekao da je u pitanju “napad na čovečanstvo i vrednosti koje zajedno delimo”.

Podršku Francuskoj, osudu terorističkih napada, uz saučešće porodicama postradalih, ponudili su odmah britanski premijer Dejvid Kameron, predsednik EK Žan Klod Junker i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.