Deda Mraz je Ludak! Bijelsin potez sezone, Velodrom gori, Marselj se umiriti ne može!  (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda Mraz je Ludak! Bijelsin potez sezone, Velodrom gori, Marselj se umiriti ne može! (VIDEO)

Nekadašnji prvak Evrope ulazi u novu godinu kao lider francuskog šampionata što niko nije mogao da očekuje, a junak trijumfa za taj podvig je bio momak na koga se čekalo cele sezone da proradi

Ono što se niko nije nadao, dešava se! Najslavniji francuski je gordo ustao i mimo svih očekivanja ušao u bitku sa prebogatim projektom iz Pariza. Iako niko ne bi uoči početka sezone stavio pare na bilo koji drugi klub osim Pari Sen Žermena u šampionskoj trci, Olimpik iz >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Marselja je primer da upumpavanje silnih miliona u skupocena pojačanja nije jedini uslov za uspeh.

Predvođen kontroverzni i genijalnim Marselom Bijelsom, jedini francuski klub sa titulom prvaka Evrope pravi čudesne rezultate ove sezone. Kažemo čudesne, jer Marselj je prošle godine bio očajan. Igrao je negledljiv fudbal, bio daleko od borbe za trofeje, čak nije bio ni blizu plasmana u Evropu.

A, onda je došao Bijelsa… Taj genijalni Ludak iz Rozarija. Ili ludi Genije. Kako hoćete…

Razbijenu bandu je pretvorio u savršeno istreniranu fudbalsku vojsku koja praktično od početka sezone vodi u prvenstvenoj trci. Od šestog kola, Marselj se nalazi na liderskoj poziciji i tako će i ući u 2015. godinu. Na polovini prvenstvene trke, Olimpik ima tri boda više od favorizovanog Pari Sen Žermena što se ni najveći optimisti na Velodromu nisu nadali pre početka sezone.

Bijelsa je sa praktično istim timom koji je bio očajan u prošloj sezoni napravio lidera i kandidata za titulu. Tačku na sjajnu polusezonu, Bijelsini puleni su stavili danas na prepunom Velodromu pobedom nad Lilom. Pred rekordnih 62.800 gledalaca! Na stadionu sa najboljom atomsferom, Marselj je na mišiće iščupao pobedu. Ali, tako se valjda i osvaja titula…

Domaći tim je poveo smašnim autogolom Rua, Lil je izjednačio pogtkom Gaja uz mnogo sreće i Velodrom je počeo da strepi. Iz desetina hiljada grla je stizala podrška, ali Bijelsa je znao nešto što drugi nisu.

Iako ima pravilo da ne počinje u startnoj postavi sa dvojicom klasičnih napadača, Bijelsa je to pravilo danas prekršio i od prvog minuta gurnuo na teren Žinjaka i Bačuajia. I pogodio je! Belgijanac koji je došao kao najveće pojačanje prošlog leta je cele sezone imao ulogu džokera, a onda je danas u prvom prvenstvenom meču koji je počeo u startnih postao junak utakmice. Bačuaji je sjajnim golom u 69. minutu rešio pitanje pobednika i na najbolji mogući način uzvratio Bijelsi na ukazanom poverenju.

Marselj je nadmačio sve prognoze i očekivanja, deveti put zaredom je pobedio ko kuće u šampionatu, pa i neču rekordna poseta na prelepom Velodromu. Polovina trke je istrčana uspešno, ostaje da vidimo da li Bijelsa i njegovi ratnici mogu da izdrže pritisak Pari Sen Žermena u drugoj polovini i opal šamar Naseru al Kelaifiju i mega projetku sa Parka Prinčeva.

LIGA 1 - 19. KOLO

Petak:

Lans - Nica 2:0 (1:0)

/Siprien 38, Kulibali 86/

Subota:

PSŽ – Monpelje 0:0

Kaen – Bastija 1:1 (0:1)

/Feret 75 – Kamano 21/

Lorijan – Nant 1:2 (0:1)

/Aju 73 – Bamu 44, Odel 79/

Mec – Monako 0:1 (0:0)

/Karasko 79/

Ren – Rems 1:3 (1:0)

/Mekser 45 – Šarbonije 65, Fortes 76, De Previl 90/

Tuluz – Gengan 1:1 (1:1)

/Dumbija 25 – Žirese 8/

Nedelja:

Marselj – Lil 2:1 (1:0)

/Ru 32, Bačuaji 69 - Gaj 61/

17.00: Sent Etjen – Evijan

21.00: Bordo - Lion
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.