DL: Briljantna Ivana potvrdila dominaciju!

Izvor: B92, 27.Avg.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DL: Briljantna Ivana potvrdila dominaciju!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastavila je dominaciju u Dijamantskoj ligi pobedom na mitingu u Parizu u skoku udalj, svojom petom u sezoni.

Ivani je za trijumf bio potreban samo jedan skok, onaj iz druge serije od 6,90.

Druga je bila Britanka Lorejn Ugen (6,80), a treća Estonka Ksenija Balta (6,75), dok je olimpijska šampionka Tijana Bartoleti skokom od 6,28 zauzela pretposlednje mesto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju je tako nastavila fantastičan niz i učvrstila se na prvom mestu sa pet pobeda i ukupno 56 poena, drugoplasirana Britni Riz ima 16.

Time je osvojila Dijamantsku trku u svojoj disciplini, konačnim trijumfom koji joj donosi nagradu od 40.000 dolara.

Poslednji miting u Dijamantskoj ligi na programu je 01. septembra u Cirihu.

Ivana Španović je u prvoj seriji prestupila. U drugoj seriji sjajnim skokom od 6.90 Ivana je preuzela prvo mesto, a iza nje su Britanka Lorejn Ugen(6.80) i Estonka Ksenija Balta (6.59).

Španovićeva je posle dve serije odustala od preostalih, odlučivši da sa strane posmatra poslednje skokove rivalki.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.