CNN: Zašto je ova balkanska zemlja jedina muslimanska država koja OBOŽAVA AMERIKU

Izvor: Blic, 10.Apr.2016, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CNN: Zašto je ova balkanska zemlja jedina muslimanska država koja OBOŽAVA AMERIKU

"U današnje vreme, kada islamski teroristi ubijaju hrišćane u Briselu i Parizu, raznose bombama majke i decu koje slave Uskrs u Pakistanu, kada američki predsednički kandidati pozivaju da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, postoji jedno mesto koje pruža nadu." Ovako počinje tekst američkog CNN-a o - Albaniji.

Amerikanci pišu o Albaniji kao "odličnom pokazateljhu da u većinski muslimanskoj zemlji islam i hrišćanstvo mogu da se slažu i žive zajedno". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Uz to, piše i da je Albanija jedna od "najvećih proameričkih zemalja na svetu".

Novinarka CNN-a piše da, kada prošetate ulicom Tirane, i pitate nekog šta misli o SAD, dobićete samo reči hvale, divljenja i poštovanja.

Ipak, ceo tekst ne čini samo hvaljenje Albanije, nego i kritika na račun Donalda Trampa. CNN piše o reakcijama Albanaca na spomen kontroverznog republikanca, koji ne krije svoje antimuslimanske stavove.

"Ljudi odmahuju glavom, neki se i smeju. Uglavnom, reakcije su negativne", piše CNN, i prenosi mišljenje Aurore Ćiće, biologa iz Tirane.

- Deluje kao ludak. Ovde u Albaniji, svi mi živimo zajedno, i ne obraćamo pažnju na religijske razlike. Vidimo Ameriku kao simbol demokratije i jednakosti. Ako Tramp postane predsednik, taj simbol će biti uništen - kaže Ćića.

Niko u Albaniji gotovo da ne zna ko je Ted Kruz, Trampov unutarstranački protivnik. Ali zato na spomen Hilari Klinton, Albanci reaguju gotovo orgazmično. Albanci ne zaboravljaju ulogu njenog muža Bila u (nezakonitom) otcepljenju Kosova i Metohije. CNN otcepljenje južne srpske pokrajine i ulogu Bila Klintona u tome (naravno) opisuje kao "pobedu slobode i sprečavanje genocida nad Albancima", i citira reči Edija Rame, nekadašnjeg gradonačelnika Tirane a danas premijera, koji je posle Kosova izjavio da je "Albanija najameričkija zemlja na svetu posle Amerike".

CNN je ipak, pored silnog hvaljenja Albanije, našao mesto i za par redova kritike, spomenuvši "šačicu Albanaca koji su se pridružili Islamskoj državi", ali odmah u sledećoj rečenici stoji da je taj broj "znatno manji nego u zemljama zapadne Evrope".
Pogledaj vesti o: Pariz,   Uskrs

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Otcepljenje Kosova je pobeda slobode i sprečavanje genocida nad Albancima"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2016

"U današnje vreme, kada islamski teroristi ubijaju hrišćane u Briselu i Parizu, raznose bombama majke i decu koje slave Uskrs u Pakistanu, kada američki predsednički kandidati pozivaju da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, postoji jedno mesto koje pruža nadu." Ovako počinje tekst američkog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.