Bugarska izručila Francuza osumnjičenog za terorizam

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska izručila Francuza osumnjičenog za terorizam

Franuski državljanin povezan s nedavnim terorističkim napadima u Parizu izručen je juče iz Bugarske u Francusku, saopštili su pravosudni organi.

Bugarska policija uhapsila je Fric-Žolija Žoašena (29) 1. januara na granici s Turskom na osnovu evropskog naloga za hapšenje. Nalog je izdalo francusko tužilaštvo koje tereti Žoašena za otmicu trogodišnjeg sina i nameru da ga odvede u Siriju.

Posle napada, 7. januara, na pariski satirični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << list Šarli Ebdo u kojem je poginulo 12 osoba, francuska policija je navela da je Žoašen bio u kontaktu s jednim od dvojice ubijenih terorista, Šerifom Kuašijem.

Izvori bliski istrazi naveli su da je Žoašen znao da će biti izveden napad.

Uoči napada na nedeljnik, protiv Žoašena je izdat drugi evropski nalog za hapšenje, ovog puta zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi s terorističkim ciljevima.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ZNAO ZA NAPAD NA ŠARLI EBDO: Bugarska izručila Francuza osumnjičenog za terorizam

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jan.2015

Franuski državljanin povezan s nedavnim terorističkim napadima u Parizu izručen je juče iz Bugarske u Francusku, saopštili su pravosudni organi. Bugarska policija uhapsila je Fric-Žolija Žoašena (29) 1. januara na granici s Turskom na osnovu evropskog naloga za hapšenje. Nalog je izdalo francusko...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.