Brižit Bardo: Marin Le Pen je Jovanka Orleanka 21. vijeka

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Bardo: Marin Le Pen je Jovanka Orleanka 21. vijeka

PARIZ - Čuvena francuska glumica Brižit Bardo, koja uskoro puni 80 godina, izjavila je da se divi predsjednici ekstremno desničarske stranke Nacionalni front (FN) Marin Le Pen, koju je uporedila s - Jovankom Orleankom.

"Želim da Marin spase Francusku jer je ona Jovanka Orleanka 21. vijeka", rekla je nekadašnja seks-bomba u intervjuu za današnje izdanje lista "Pari Mač".

Bardo nikada nije krila simpatije prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Nacionalnom frontu i uoči predsjedničkih izbora 2012. godine najavila da će glasati za Marin Le Pen.

"Uvijek sam imala hrabrosti da javno iznesem svoja mišljenja. I baš me briga što su u suprotnosti s onim što je politički korektno", rekla je ona.

Brižit Bardo, jedan od simbola filma 1960-ih godina, odlučila je u 40. godini da se povuče i posveti borbi za zaštitu životinja.

Sarađivala je s čuvenim rediteljima poput Federika Felinija, Luja Mala, Žan-Lika Godara, kao i Rožea Vadima, s kojim je bila u braku.

Njeni najpoznatiji filmovi su "Parižanka" (1957), "I Bog stvori ženu" (1956), "Don Žuan je bio žena" (1974) Rožea Vadima, "Privatni život" (1962) i "Viva Marija!" (1965) Luja Mala i "Prezir" (1963) Žan-Lika Godara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.