Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEČ: Uhapšena dvojica muškaraca zbog povezanosti sa napadima u Parizu

BEČ - Austrijska policija pritvorila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za povezanost sa terorističkim napadima u Parizu, objavili su danas lokalni mediji.

Kako prenose mediji, osumnjičeni su, navodno, priznali, da su pod maskom izbjeglica, stigli do grčke teritorije zajedno sa pariskim napadačima.

Dvojica osumnjičenih su rekla da ih pripadnici agencije "Fronteks" koja je zadužena za kontrolu evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << granica, nisu pustili u Grčku, zato što su njihovi pasoši bili falsifikovani.

Njemački časopis "Špigel" objavio je da su dvojica pritvorenika, planirala da se pridruže izvršiocima napada u Parizu, ali nisu uspjeli na vrijeme da uđu na prostor EU.

List navodi da su obojica uspjela da uđu na prostor EU nekoliko sedmica kasnije.

Oni su početkom decembra boravili u izbjegličkom centru u Salcburgu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.