Ankete: Le Penova u drugom krugu nema šanse

Izvor: B92, 23.Apr.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankete: Le Penova u drugom krugu nema šanse

Pariz -- Kandidat centra Emanuel Makron ubedljivo bi pobedio protivnicu ekstremne desnice Marin Le Pen u drugom krugu predsedničkih izbora koji je zakazan za 7. maj.

To su saopštila dva instituta posle prvih rezultata prvog kruga.

Institut Ipsos Sopra Steria je naveo bi Makron osvojio 62 odsto a Marin Le Pen 38 odsto glasova.

Drugi institut Haris interaktiv naveo je da bi kandidat centra dobio 64 odsto, a predsednica Nacionalnog fronta oko 36 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto.

U Francuskoj je danas održan prvi krug predsedničkih izbora, na kojem su Francuzi prvi put posle nekoliko decenija odbili da glasaju za dve tradionalne stranke u zemlji, desnicu ili levicu.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Prvi maj

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FRANCUSKA POD LUPOM Dr Cvetićanin za "Blic": Nastavlja se borba dve globalne elite

Izvor: Blic, 23.Apr.2017

Dr Neven Cvetićanin iz Instituta društvenih nauka, prokomentarisao je za "Blic" večerašnje preliminarne rezultate predsedničkih izbora u Francuskoj na kojima su se u drugi krug plasirali kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen i kandidat centra Emanuel Makron...- Prvi rezultati upravo održanih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.