Alžirski avion se raspao prilikom udara u zemlju

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alžirski avion se raspao prilikom udara u zemlju

PARIZ - Istražitelji su zaključili da se alžirski avion, sa 110 putnika i šest članova posade, raspao prilikom udara u zemlju, saopštili su danas francuski zvaničnici, što ukazuje da je malo verovatno da je letelica napadnuta. "Avion je uništen u trenutku pada", izjavio je za RTL radio francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev. Kaznev je rekao da se veruje da se avion juče srušio zbog loših vremenskih uslova, ali je dodao da "u ovom trenutku nijedna teorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ne može da se isključi". Istovremeno, francuski ministar saobraćaja Frederik Kuvilije je rekao da snažan miris nafte iz aviona na mestu nesreće i činjenica da su olupine rasute na relativno malom području, takođe, ukuazuju da je uzrok nesreće povezan sa lošim vremenskim uslovima ili tehničkim problemima, preneo je Rojters. Nešto ranije, u Francuskoj je potvrđeno da je olupina aviona pronađena u oblasti Gosi u Maliju, nedaleko od granice sa Burkinom Fasom i da je francuska vojna jedinica upućena da obezbedi mesto nesreće i prikupi prve informacije. Avion, u kom se nalazio 51 državljanin Francuske jasno je identifikovan uprkos tome što se raspao, dodaje se u saopštenju kancelarije predsednika Fransoa Olanda. Oland je rekao u TV obraćanju da je španska posada signalizirala kontroli leta da menja pravac kretanja aviona "zbog naročito teških vremenskih uslova". U avionu je, pored francuskih državljana, bilo 24 državljana Burkine Faso, osmoro Libanaca, šest alžirskih državljana, šestoro Španaca, petoro Kanađana, četvoro državljana Nemačke i dvoje iz Luksemburga. Francuska je danas saopštila da je u područje gde se srušio alžirski avion, sa 110 putnika i šest članova posade, uputila vojnu jedinicu da bi obezbedila mesto nesreće. "Francuska vojna jedinica je upućena da bi obezbedila mesto i prikupila prve informacije", navodi se u saopštenju kancelarije predsednika Fransoa Olanda. Avion, u kom se nalazio 51 državljanin Francuske jasno je identifikovan uprkos tome što se raspao, dodaje se u saopštenju, prenela je agencija Rojters. U saopštenju su potvrđene ranije informacije da je olupina aviona pronađena u oblasti Gosi u Maliju, nedaleko od granice sa Burkinom Fasom. "Pronašli smo alžirski avion. Olupina je locirana...50 kilometara severno od granice Burkine Faso", u regionu Gosi, u Maliju, izjavio je u Uagaduguu juče general Gilbert Diendiere. On je precizirao da je olupina locirana uz pomoć stanovnika te oblasti. "Oni su pronašli ostatke ljudskih tela i olupinu aviona koji je potpuno spaljen", dodao je general Diendiere.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NEMA PREŽIVELIH Avion se raspao pri padu, nađena crna kutija

Izvor: Blic, 25.Jul.2014

Istražitelji su zaključili da se alžirski avion, sa 110 putnika i šest članova posade, raspao prilikom udara u zemlju, saopštili su danas francuski zvaničnici, što ukazuje da je malo verovatno da je letelica napadnuta. "Avion je uništen u trenutku pada", izjavio je za RTL radio francuski ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.