Ajfelov toranj u ružičastoj boji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajfelov toranj u ružičastoj boji

U okviru globalne kampanje podrške borbi protiv karcinoma dojke simbol Pariza Ajfelov toranj u ponedeljak uveče je osvetljen u ružičastoj boji.

Na tornju je prikazana i ružičasta vrpca koja je postala simbol borbe protiv karcinoma dojke, prenosi N1.

U Francuskoj se 23. godinu zaredom obeležava kampanja podrške toj borbi, a, pored Ajfelovog tornja, sinoć je u ružičastoj boji osvetljena i najviša zgrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u toj zemlji, toranj Monparnas.

Organizatori najavljuju da će prigodnim manifestacijama tokom oktobra nastaviti da ukazuju na važnost borbe protiv karcinoma dojke. Među stotinama turista koji su se sinoć okupili u centru Pariza bila je i Amerikanka Meri Malvinson koja je kazala da je i sama imala i pobedila opaki karcinom dojke.

"Ovo je poseban dan za mene. Svi članovi zajednice moraju dati maksimum kako bi podržali istraživanja vezana za lečenje karcinoma dojke", poručila je Malvinson.

Godišnje od karcinoma dojke oboleva u proseku oko 50.000 žena, a ta bolest je najčešći uzrok smrti žena u životnoj dobi od 35 do 65 godina, prenosi N1 navode Anadolije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.