Abdeslamu će se suditi za pokušaj ubistva policajaca

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abdeslamu će se suditi za pokušaj ubistva policajaca

Salah Abdeslam, član terorističke grupe koja je počinila napade u Parizu 2015, odgovaraće na sudu u Briselu za pucanje na policajce koji su otkrili njegovo skrovište u martu 2016. godine, tri dana pre nego što je uhapšen, objavio je savezni belgijski sud.

Salah Abdeslam i njegov saučesnik Sofijan Ajari uspeli su da pobegnu 15. marta 2016. iz stana u Forestu na području Brisela, a treći osumnjičeni za kog se pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je vatrom pokrivao njihov beg, umro je od posledica ranjavanja pošto je ranio trojicu policajaca iz francusko-belgijske ekipe.

Salah Abdeslam (27) i Sofijan Ajari (24), biće na sudu u Briselu suđeno za "pokušaj ubistva nekoliko policajca u terorističkom kontekstu".

Datum početka suđenja biće "objavljen za nekoliko nedelja", objavio je savezni sud, a prema televiziji RTBF, proces se očekuje do kraja godine.

Salah Abdeslam i Sofijan Ajari uhapšeni su zajedno 18. marta u Molenbeku, drugoj opštini u Briselu.

Ajari je u zatvoru u Belgiji, a Abdeslam u Francuskoj, gde je izručen nakon hapšenja i gde mu se sudi za ulogu u pariskim napadima iz novembra 2015. u kojima je ubijeno 130 osoba.

Četiri dana nakon hapšenja dvojice u Molenbeku izvedeni su samoubilački napadi na Brisel u kojima su ubijene 32 osobe.

Počinioci napada pripadali su istoj terorističkoj ćeliji kao i atentatori u Parizu, otkrila je oproštajna poruka jednog od samoubica.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.