80 umetnika protiv dva neprijatelja: KAPITALIZMA I KLIMATSKIH PROMENA

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

80 umetnika protiv dva neprijatelja: KAPITALIZMA I KLIMATSKIH PROMENA

Aktivisti za zaštitu životne sredine su postavili više od 600 umetničkih postera širom Pariza, protestujući protiv velikih korporacija koje su zapravo i najveći zagađivači. Ova akcija dogodila se tokom trajanja Samita o klimatskim promenama.

Aktivisti su u svom protestu "potkačili" sve velike korporacije, koje su se agresivnim marketingom reklamirale uoči samita.

Prema rečima aktivista, akcija je za cilj imala isticanje "veza između oglašavanja, konzumerizma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zavisnosti od goriva i klimatskih promena".

Vlasti su zabranile bilo kakva protestna okupljanja uoči samita, a razlog su nedavni teroristički napadi na Pariz. Ipak, aktivsti kažu da ih je ta zabrana dodatno motivisala da iskažu svoje nezadovoljstvo "licemerjem velikih korporacija":

Aktivisti su se udružili i prekrili reklamne postere firme "JC Decaux", jedne od najvećih kompanija u tom sektoru, a ujedno i jednog od sponzora Samita o klimatskim promenama.

Ismejane su sve velike kompanije, među kojima su i "Er Frans", "Folksvagen" i kako aktivisti kažu, mnogi drugi "veliki zagađivači životne sredine".

VIDEO> Umetnici protestuju ovako:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.