10 turističkih atrakcija za čiji se obilazak najviše čeka

Izvor: B92, 18.Avg.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 turističkih atrakcija za čiji se obilazak najviše čeka

Pariz, London, Rim, Njujork... neke su od najposećenijih destinacija. Ipak, kada turisti pođu u obilazak suočavaju se sa manje lepom stvarnošću.

Da bi obišli neku od najposećenijih atrakcija suočavaju se sa dugim redovima u kojima se čeka i po nekoliko sati.

TripAdvisor objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je listu atrakcija za koje se najduže čeka u redu. Neki putnici su spremni i da plate više samo kako ne bi dugo stajali u redu.

"Neverovatno iskustvo i vredno posete, ali njegov značaj umanjuje trosatno čekanje u redu“, napisao je jedan od turista koji je posetio katakombe u Parizu.

"Red je bio nemoguć, spasio sam se dva sata čekanja kupovinom onlajn ulaznice“, naveo je turista drugi turista govoreći o bazilici svetog Petra u Vatikanu.

Takođe je popularna kupovina karata preko interneta čime se skraćuje čekanje u redovima. Turistima se takođe preporučuje da se pre odlaska u posetu neke od svetskih atrakcija raspitaju u kom vremenskom periodu se najmanje čeka.

Recimo za Empajer stejt bilding se preporučuje poseta između 8 i 11 časova pre podne i ponoći i jednog sata nakon ponoći kako bi se izbegle gužve.

Zvanični sajtovi često nude prioritetan pristup onima koji rezervišu unapred. Ovo je lista atrakcija na koje se najviše čeka i cena ulaznica za iste:

1. Londonsko oko 2.5 sati 38 evra)

2. Sikstinska kapela u Vatikanu: 2 sata (24 evra)

3. Koloseum: 2 sata (18 evra)

4. Katakombe u Parizu: 2 sata (19 evra)

5. Ajfelov toranj: 2 sata (16 evra)

6. Bazilika svetog Petra u Vatikanu: 1.5 sati (slobodan ulaz)

7. London Tauer: 1.5 sati (35 evra)

8. Muzej Van Goga u Amsterdamu: 1.5 sati (17 evra

9. Empajer stejt bilding: 1.5 sati (34 evra)

10. Katedrala Notr Dam u Parizu: 1 sat (ulaz besplatan)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.