Zbog gej afere Rusija obustavila program razmene učenika sa SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog gej afere Rusija obustavila program razmene učenika sa SAD

Rusija je obustavila program razmene učenika sa SAD i optužila američke vlasti da su omogućile jednom adolescentu da ostane u SAD pod starateljstvom gej para, javljaju mediji.

"Jedno dete, koje ima majku u Rusiji, ilegalno je dato na starateljstvo američkom gej paru", naveo je dečiji ombudsman Pavel Astahov.

Program "Future Leaders Exchange" je program razmene srednjoškolaca iz Rusije, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima omogućava da se besplatno školuju u SAD.

Rusija ne priznaje istopolne brakove i zabranjuje usvajanje ruske dece u zemljama u kojima je legalizovana takva vrsta zajednice.

Američka ambasada u Rusiji odbila je da komentariše pojedinačne slučajeve, ali je izrazila "iskreno žaljenje" zbog obustavljanja tog programa, koji je tokom "21 godine postojanja gradio duboke i stabilne veze između dva naroda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zbog gej afere obustavljen program razmene učenika

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2014

Rusija je obustavila program razmene učenika sa SAD i optužila američke vlasti da su omogućile jednom adolescentu da ostane u SAD pod starateljstvom gej para..."Jedno dete, koje ima majku u Rusiji, ilegalno je dato na starateljstvo američkom gej paru", naveo je dečiji ombudsman Pavel Astahov...Program...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.