Žandarmerija, ipak, obezbeđuje gej paradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija, ipak, obezbeđuje gej paradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova i komanda Žandarmerije demantovali su najave o mogućem tihom bojkotu obezbeđivanja gej parade, koje je izneo Policijski sindikat. Na ocenu sindikata, da paradu treba otkazati zbog velikog rizika i činjenice da policiji niko ne može da garantuje bezbednost, kapetan Miloš Vračar iz informativne službe Žandarmerije odgovara da je njihov posao da pruže pomoć i zaštitu građanima u svakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situaciji.

"Žandarmerija i sada u Kladovu pruža pomoć. Isto tako će biti i za Paradu ponosa, ukoliko do tog skupa dođe, odnosno ukoliko ga nadležne institucije odobre. Što se tiče sindikata, najava i želja pojedinaca, Žandarmerija se ne osvrće na to, već sluša naređenja svog komandanta. Drugim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne vode sindikati, već ministar", ističe Miloš Vračar, kapetan policije u Žandarmeriji.

Istovremeno, predsedništvo reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije (NSP) je odlučilo da članovi tog sindikata 26. septembra u 7.00 sati stupe u štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada.

U današnjem saopštenju, koje je potpisao predsedavajući Predsedništva tog sindikata Velimir Lukić, piše da je NSP, koji okuplja više od 25.000 članova, o odluci o stupanju u štrajk obavestio ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i direktora policije Milorada Veljovića.

Lukić je u saopštenju naveo da NSP traži isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada zaposlenima u MUP, isplatu jubilarnih nagrada, kao i garanciju ministra Stefanovića da se na zaposlene u MUP neće primenjivati dodatno smanjenje zarada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.