Sočan gej poljubac na srpskom filmu: Mladi glumci su prihvatili ono što niko drugi nije hteo

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sočan gej poljubac na srpskom filmu: Mladi glumci su prihvatili ono što niko drugi nije hteo

Prošle godine u sprskim bioskopima počelo je prikazivanje filma “Pored mene“ reditelja Stevana Filipovića.

“Pored mene“ je prvi domaći film koji prikazuje poljubac između dva muškarca srednjoškolca. Filipović je izjavio da je bilo više nego problematično pronaći glumca koji želi da tumači gej lika. Glumac koji je prihvatio ovu ulogu je Slaven Došlo.

Slaven je imao zajedničku scenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa glumcem Nikolom Glišićem. Njih dvojica su se prisetili kako je to izgledalo na snimanju.

“Što dublje ulazite u proces rada, shvatite da su to likovi koji nas svakodnevno okružuju. Bez problema smo odradili tu scenu. Mi smo odmah na početku sve pokazali, skinuli se i ćao“, kazao je Glišić za emisiju “Ekskluziv“.

Javni servis “Gej eho“ Slavenu je za ulogu u filmu dodelio nagradu za “Gej ikonu Srbije“ za poboljšanje položaja LGBT populacije u našoj zemlji.

“Nagrada je odlična potvrda da ono što smo želeli da iznesemo sa tim likovima je bilo dobro“, kazao je Došlo.

Šta su mladi glumci imali da kažu o homofobiji, pogledajte ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.