Izvor: Akter, 02.Avg.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska policija uhapsila gej aktiviste

Policija u Sankt Peterburgu zadržala je danas, na dan vazdušno desantnih snaga Rusije, nekolicinu gej aktivista koji su izvodili usamljene proteste u znak odbrane gej prava

Juri Gavrikov, lider gej aktivističkih grupa, uhapšen je po izlasku iz svog stana odakle se uputio ka muzeju Ermitaž sa namerom da održi solo protest u formi mrtve straže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Policija ga je optužila za psovanje na ulici, što je on porekao. Gavirkov je zadržan u policiji, čekajući izvođenje na sud.

Veterani ruskih vazdušno-desantnih snaga, koji danas slave, sukobili su se sa drugim gej aktivistima koji su držali solo proteste u okolini Ermitaža, i pocepali njihove postere. Policija je brzo sklonila aktiviste sa njihovih "stražarskih" mesta.

Padobranci su se takođe okupili u mnogim ruskim gradovima da obeleže svoj dan.

Rusija je kritikovana u svetu za sužavanje prava gej populacije posle usajanja zakona koji zabranjuje "propagiranje netradicionalnih seksualnih veza" usmereno ka maloletnicima.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ruska policija uhapsila gej aktiviste

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2015

Policija u Sankt Peterburgu zadržala je danas, na dan vazdušno desantnih snaga Rusije, nekolicinu gej aktivista koji su izvodili usamljene proteste u znak odbrane gej prava...Juri Gavrikov, lider gej aktivističkih grupa, uhapšen je po izlasku iz svog stana odakle se uputio ka muzeju Ermitaž sa namerom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.