Radikalni Jevrejin nožem izbo šest učesnika gej parade

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalni Jevrejin nožem izbo šest učesnika gej parade

Na gej paradi u Jerusalimu danas je šest učesnika gej parade napadnuto i izbodeno, saopštila je izraelska policija, a premijer Benjamin Netanijahu osudio incident kao veoma ozbiljan.

Policija je uhapsila počinioca napada, Jišeija Šlisela, i u toku je njegovo saslušanje, rekao je portparol policije Asi Aharoni.

Šlisel je nedavno pušten iz zatvora gde je izdržao kaznu zbog toga što je već izbo nožem nekoliko ljudi na gej paradi 2005. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekla je zvaničnica policije Luba Samri.

Netanijahu je dodao da će odgovorni za napad biti procesuirani, jer je sloboda individualnog izbora osnovna vrednost u Izraelu.

Učesnici marša, kojih je bilo oko 5.000, nosili su šarene zastave i išli glavnom ulicom kada je jedan jevrejski vernik upao u masu i izbo nožem neke od njih, naveli su očevici.

Dvojica povređenih nalaze se u teškom stanju.

Predstavnik vodeće gej grupacije rekao je da taj napad neće zastrašiti njihov pokret i da se borba za jednaka prava gej populacije samo intenzivira usled takvih događaja.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.