Povučena pritužba protiv Pozorišta na Terazijama

Izvor: B92, 30.Jul.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povučena pritužba protiv Pozorišta na Terazijama

Nakon informacija iz Pozorišta na Terazijama da će se od jeseni "Mama mia" igrati isključivo po licenci, Gej lezbejski info centar je odlučio da povuče pritužbu koja je podneta poverenici za zaštitu ravnopravnosti.

“Poznato nam je to i da su se iz gej-lezbijske organizacije obratili i američkim vlasnicima licence. Mi u pozorištu nismo ortodoksni ni u odbrani ni u negiranju gej-lezbijskih prava, možda nam se u jednom trenutku učinilo da je slađe da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstava igra na određen način. Ali od jeseni "Mamma mia" će se igrati isključivo po licenci, čiji je vlasnik Jure Franko, a ne Pozorište na Terazijama”, izjavila je Nađa Pjale iz PR službe Pozorišta na Terazijama.

Gej lezbejski info centar odlučio je da povuče pritužbu koja je podneta poverenici za zaštitu ravnopravnosti protiv ovog pozorišta.

"Smatramo da u domaćim produkcija, što pozorišnim, filmskim i televizijskim nema dovoljno LGBT likova, te nam je bilo od izuzetne važnosti da odbranimo gej lika u ovom mjuziklu, jer vidljivost LGBT likova u predstavama, filmovima i serijama bi doprinelo poboljšanju položaja LGBT zajednice u Srbiji", saopštio je Gej lezbejski info centar.

Pritužba je podneta zbog cenzurisanja gej delova u beogradskoj verziji mjuzikla "Mama mia" gde lik Hari umesto veze sa muškarcem saopštava svoju vezu sa ženskim likom Tanjom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Povučena pritužba protiv Pozorišta na Terazijama

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2015

Nakon informacija iz Pozorišta na Terazijama da će se od jeseni "Mama mia" igrati isključivo po licenci, Gej lezbejski info centar je odlučio da povuče pritužbu koja je podnijeta povjerenici za zaštitu ravnopravnosti...“Poznato nam je to i da su se iz gej-lezbijske organizacije obratili i američkim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.