Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada ponosa u subotu u Beogradu

BEOGRAD - Parada ponosa, pod sloganom „Neka svi naši glasovi ore se", biće održana u subotu, 24. juna, u Beogradu, sa početkom u 11 časova, saopštili su organizatori.

Okupljanje učesnica i učesnika je u Pionirskom parku, a šetnja se završava na Trgu Republike.

Organizatori navode da se ovogodišnji Prajd organizuje u svjetlu povećanja stepena nasilja sa kojim je suočena LGBTI zajednica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a šetnjom nastoje da ukažu da je LGBTI pitanje prije svega rodno, manjinsko pitanje.

"Kada razmišljamo i zalažemo se za jednaka prava LGBTI zajednice, takođe zastupamo ravnopravnost žena i muškaraca, glasno istupamo protiv mizoginije i svih oblika kršenja ljudskih prava pripadnica i pripadnika osetljivih društvenih grupa", stoji u saopštenju.

Zahtijevamo, kaže se u saopštenju, nultu toleranciju države prema nasilju, profesionalan odnos policije prema žrtvama i doslednu primenu odredbi o zločinu iz mržnje od strane tužilaštva, zatim omogućavanje, pojednostavljenje i ubrzanje procedura za izdavanje svih ličnih dokumenata trans-osobama i dosljednu primjenu Zakona o zabrani diskriminacije i pravno regulisanje istopolnih zajednica.

Prajd vikend od 23. do 26. juna, u okviru koga je i Prajd šetnja, organizuju udruženja građana Egal, Loud&Queer i Gej lezbejski info centar, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.