Odobreni gej brakovi u Finskoj!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Nov.2014, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreni gej brakovi u Finskoj!

Homoseksualci su mogu da registruju svoje partnerstvo od 2002. godine, ali su tek sad dobili pravo da mogu da ozvaniče svoju vezu stupanjem u bračni odnos

Finski parlament danas je odobrio sklapanje istopolnih brakova u toj zemlji, čime je Finska postala 12. evropska zemlja koja je uvela takvu meru.

Kako prenosi Rojters, gej parovi su u Finskoj mogli da registruju partnerstvo od 2002. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << godine, ali do sada je ta zemlja bila jedina u Nordijskom regionu koja nije dozvoljavala istopolne brakove.

Tokom glasanja, 105 poslanika u parlamentu je podržalo ovu meru dok je 92 bilo protiv, javio je Rojters.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Foto-ilustracija)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Odobreni-gej-brakovi-u-Finskoj

Izvor: medio.rs, 29.Nov.2014

Homoseksualci su mogu da registruju svoje partnerstvo od 2002. godine, ali su tek sad dobili pravo da mogu da ozvaniče svoju vezu stupanjem u bračni odnos..Finski parlament danas je odobrio sklapanje istopolnih brakova u toj zemlji, čime je Finska postala 12. evropska zemlja koja je uvela takvu...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.