NAPADNUT GEJ AKTIVISTA Predrag Azdejković: Šutnuli su me u stomak

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPADNUT GEJ AKTIVISTA Predrag Azdejković: Šutnuli su me u stomak

Sreća je što u novim autobusima gradskog prevoza postoje kamere koje su sve snimile, pa verujem da neće biti problema da se napadači pronađu, kaže Azdejković za Kurir

BEOGRAD - Poznati LGBT aktivista i urednik gej magazina Optimist Predrag Azdejković napadnut je prekjuče u gradskom prevozu!

Napad se dogodio kod Sava centra, a kako navodi sam Azdejković, dvojica momaka od oko 20 godina su ga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dok su napuštali gradski prevoz, gađali zgužvanim papirom, zapretili da „peder gradom neće šetati“ i šutnuli ga u stomak.

- Slučaj sam prijavio policiji i očekujem da će brzo pronaći napadače. Sreća je što u novim autobusima gradskog prevoza postoje kamere koje su sve snimile, pa verujem da neće biti problema da se napadači pronađu - kaže Azdejković za Kurir.

Povodom napada reagovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, koja je, osim što je osudila ovakav čin, zatražila i hitnu reakciju nadležnih institucija:

- Verbalne pretnje i fizički napadi apsolutno su nedopustivi i obaveza policije i svih nadležnih je da štiti sve naše građane i građanke bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili bilo koje drugo lično svojstvo. Očekujem da se u konkretnom slučaju, kao i u svakom drugom, pronađu napadači i adekvatno sankcionišu, jer se ne sme dozvoliti niti tolerisati da iko preti našim građanima i fizički ih napada.

Ona je napomenula da u demokratskom društvu, kakvo Srbija nastoji da bude, ljudska prava i slobode svakog pojedinca moraju biti zaštićeni.

I Udruženje novinara Srbije osudilo je napad i zatražilo od nadležnih da hitno pronađu napadači, a podršku gej aktivisti pružio je i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.