Kirbi: Parada Ponosa treba da bude održana

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Parada Ponosa treba da bude održana

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da Parada ponosa u Beogradu treba da bude održana jer svi treba da uživaju ljudska prava uključujući pripadnike LGBT zajednice.

„Mislim da je i odgovornost i obaveza Vlade Srbije da pokuša da zaštiti sva ljudska prava koja uživamo“, rekao je Kirbi novinarima u Obrenovcu i dodao da on planira da učestvuje u Paradi ponosa, za koju se nada da će biti održana jer to spada u poštovanje ljudskih prava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> Podsetivši da je ranije ove godine bilo mnogo govora o slobodi štampe, koja takođe spada u ljudska prava, Kirbi je naglasio da i prava LGBT zajednice čine deo ljudskih prava.
„Jedna od obaveza građana koji žive u demokratiji jeste da dozvole drugim građanima koji ne dele njihove vrednosti da imaju sopstvene vrednosti“, rekao je američki diplomata.
Na pitanje da li očekuje da će Parada biti održana, Kirbi je rekao da je bilo nekih pozitivnih izjava vladinih zvaničnika i da ostaje da se vidi da li će to biti ostvareno.
On nije želeo da spekuliše o raspoloženju građana Srbije prema održavanju Prajda, rekavši da, kao diplomata, ne živi u prosečnoj Srbiji.
Kirbi je takođe istakao da ima ljudi koji smatraju da među Srbima nema pripadnika LGBT populacije, ali da to nije istina.
„Ja pokušavam da podržim njihova prava kao što bih to učinio za sve one čija su prava ugrožena“, poručio je američki ambasador.
Izvor: tanjug.rs
The post Kirbi: Parada Ponosa treba da bude održana appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.