Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerusalim: Napadaču na gej paradi produžen pritvor

Ultraortodoksni ekstremista koji je na gej paradi u Jerusalimu izbo nožem šest učesnika skupa, pojavio se danas na sudu gde mu je produžen pritvor.

Osumnjičeni napadač, Jišaj Šlisel, uhapšen je juče nakon što je ubo nožem šest ljudi. Sud mu je produžio pritvor na 16 dana a istraga protiv njega je nastavljena, rekla je predstavnica policije Luba Samri.

Napadač je samo pre sedmice pušten >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz zatvora gde je izdržao kaznu zbog toga što je već izbo nožem nekoliko ljudi na gej paradi 2005. godine, rekla je Samri, a preneo AP.

U izraelskoj bolnici su rekli da je posle napada jedna 16-godišnjakinja u bolnici u kritičnom stanju i da je ubodena u grudi i rame. Još tri osobe su u bolnici, ali im život nije ugrožen, dok je preostalih dvoje otpušteno iz bolnice.

Premijer Benjamin Netanijahu osudio je ranije incident kao veoma ozbiljan i dodao da će odgovorni za napad biti procesuirani, jer je sloboda individualnog izbora osnovna vrednost u Izraelu.

Napad je masovno osuđen u Izraelu, a osudili su ga i ultraortodoksni lideri.

Učesnici marša, kojih je bilo oko 5.000, nosili su juče šarene zastave i išli glavnom ulicom kada je jevrejski vernik Šlisel upao u masu i izbo nožem neke od njih, naveli su očevici.

Predstavnik vodeće gej grupacije rekao je da taj napad neće zastrašiti njihov pokret i da se borba za jednaka prava gej populacije samo intenzivira usled takvih događaja, preneo je Rojers.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.