Irski ministar:Ja sam homoseksualac

Izvor: B92, 18.Jan.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irski ministar:Ja sam homoseksualac

Ministar zdravlja Irske Leo Varadkar objavio je danas da je homoseksualac, što je prvi takav slučaj u istoriji te konzervativne katoličke zemlje.

Varadkar je na državnom radiju objavio da je gej, što je naišlo na široko odobravanje irske javnosti, zbog njegove neposrednosti i iskrenosti.

On je naveo da je odlučio da javno objavi svoju seksualnu orijentaciju pre no što ove godine dođe do nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladinih inicijativa čiji cilj je unapređenje prava homoseksualnih osoba.

To su legalizacija gej brakova, dozvola homoseksualcima da daju krv, davanje većih roditeljskih prava homoseksulacima u slučajevima surogat trudnoća.

Varadkar koji je na 36. rođendan obelodanio da je gej, rekao je da su njegova porodica, prijatelji i mnoge kolege već dugo znali ili sumnjali da je homoseksualac.

Takođe je naveo da je pred današnju izjavu na radiju o tome obavestio svoje roditelje, jer nije želeo da vest o tome čuju prvo na nedeljnoj misi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar priznao da je gej

Izvor: Mondo, 18.Jan.2015

Ministar zdravlja Irske Leo Varadkar objavio je danas da je homoseksualac, što je prvi takav slučaj u istoriji te konzervativne katoličke zemlje...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Varadkar je na državnom radiju objavio da je gej, što je naišlo na široko odobravanje irske javnosti, zbog njegove...

Nastavak na Mondo...

Irski ministar zdravlja javno saopštio da je homoseksualac

Izvor: Blic, 18.Jan.2015

Ministar zdravlja Irske Leo Varadkar objavio je danas da je homoseksualac, što je prvi takav slučaj u istoriji te konzervativne katoličke zemlje...Varadkar je na državnom radiju objavio da je gej, što je naišlo na široko odobravanje irske javnosti, zbog njegove neposrednosti i iskrenosti...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.