Gej strejt alijansa: Poziv LGBT osobama da ne glasaju za Dveri

Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej strejt alijansa: Poziv LGBT osobama da ne glasaju za Dveri

Gej strejt alijansa (GSA) pozvala je birače da ne slušaju Bojana Pajtića i uskrate svoj glas koaliciji DSS-Dveri na ponovljenim parlamentarnim izborima.

Kako navode u GSA, oni su odlukom Bojana Pajtića da podrži DSS i Dveri "neprijatno iznenađeni".

- GSA naglašava da deo birača Demokratske stranke koji će izaći na gore pomenute >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponovljene izbore sigurno čine i LGBT osobe i ovim putem ih poziva da ne slušaju Bojana Pajtića i da ne glasaju za pokret Dveri - navode u ovoj organizaciji.

Oni zameraju pokretu Dveri na, kako kažu "otvorenoj homofobiji".

-Naime, pokret Dveri je organizacija koja je sebe u poslednjih nekoliko godina izgradila upravo na otvorenoj homofobiji (o čemu je GSA godinama upozoravala i to iznosila u svojim izveštajima), a koje se nikada nije odrekla. Pritom, GSA pod ovim ne misli samo na njihove dobro poznate negativne stavove prema LGBT populaciji već i na mehanizme koje su praktikovali kako bi na protivljenju osnovnim ljudskim pravima LGBT osoba, kao što je na primer sloboda okupljanja, jačali svoju organizaciju šireći svoju mrežu kroz akcije, peticije i sl. i da bi na kraju od nevladine organizacije prerasli u političku stranku - objašnjavaju u GSA.

Ipak, u GSA kažu da će braniti poštovanje izborne volje građana i d aniko, pa ni DSS-Dveri ne sme biti oštećen.

-Ukoliko su Dveri zaista oštećene pri prebrojavanju glasova birača i za to ponude građanima dokaze, GSA će ih podržati kao što bi principijelno podržala i bilo koju drugu političku grupaciju jer veruje da zakoni, izborni ili bilo koji drugi, treba da budu isti za sve građane bez obzira na njihova lična svojstva i da ne sme biti dvostrukih aršina - kažu u GSA.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GSA: Nijedna LGBT osoba ne treba da glasa za Dveri

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016

Organizacija Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je danas da nijedna LGBT osoba "koja drži do sebe, svojih prava i svog dostojanstva" ne treba da glasa za Dveri "ni pod kojim uslovima" na ponovljenim izborima 4. maja na 15 biračkih mesta u Srbiji...Alijansa je, povodom poziva koji je lider Demokratske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.