“ENO GA ONAJ PEDER, ZNAŠ ONOG PEDERA”: Boban Stojanović progovorio o mučkom napadu u centru Beograda! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Avg.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“ENO GA ONAJ PEDER, ZNAŠ ONOG PEDERA”: Boban Stojanović progovorio o mučkom napadu u centru Beograda! (VIDEO)

Gej aktivista i organizator "Parade ponosa" Boban Stojanović, koji je usred bela dana u centru Beograda pretučen u ponedeljak, kaže za Telegraf da su ga više zabolele reči nego pesnice koje je dobio. Ističe i da mu niko nije pritekao u pomoć, ali i da je policija na tragu napadačima. 

Stojanović je bio gost u našem Jutarnjem programu i prvi put je posle napada govorio o njemu. Na samom početku razgovora sa Bojanom Kesić, rekao je da je dobro, i podsetio da mu se napad i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << provokacija ovog tipa nije desila prvi put. Ali, bez obzira na to, napravio je razliku u odnosu na prethodne.

- Ono što je meni tu bilo drugačije jeste da se desilo u centru grada, usred dana, u 3.20 sati - kaže Stojanović i nastavlja da se priseća tog dana:

- Vraćao sam se iz grada gde sam završavao obaveze. Ušao sam u Ulicu carice Milice. Zastao sam jer sam odgovarao na sms poruku. Prišla su mi dvojica mladića od kojih je jedan počeo agresivno i ironično onom drugom da pokazuje na mene i govori: "Eno ga onaj peder, znaš onog pedera." Podigao sam pogled, i pošto su mi oni išli u susret zadao mi je nekoliko udaraca pesnicom u nadlakticu.

Foto: T Now/Marko Todorović

Pored su stajale starije žene.

- I njima je govorio: "Evo ga peder". Jednu bakicu je zagrlio i to joj govorio. E, to me je pogodilo. Taj osećaj da te neko na taj način izlaže drugima me je više pogodio nego udarci. I,  to osećanje da te tako neko ponižava javno je ovaj događaj razlikuje od ranijih, i to mi je vratilo traume od ranije - otvoren je Stojanović.

On otkriva za naš portal da je policija na tragu da nađe momke koji su ga napali, a kako bi se ovaj nemili događaj što pre rasvetleo uzeti su snimci iz okolnih prodavnica.

Foto: Promo

U našoj emisiji, Stojanovič je govorio i o stavu javnosti prema LGBT populaciji. Mišljenja je da "Parada ponosa", koja će se ove godine održati 18. septembra, više nije poprište političke borbe.

Rekao je i da još nije razgovarao sa gej ministarkom Anom Brnabić ali da očekuje da će uskoro doći do tog susreta.

- Voleo bih da znam kako se oseća kada hoda ulicom, voleo bih da znam kako joj je bilo dok je bila tinejdžerka, voleo bih da znam neke stvari koje nisu previše intimne a koje jesu zapravo političke. Ono što je sigurno jeste da ću uvek stati uz nju ukoliko ona bude prozvana zbog njene seksualne orijentacije - rekao je Stojanović i dodao da se ne slaže sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Plamom, kog smatra estradmnom pojavom, da Ana Brnabić može da dođe u Jagodinu.

Foto: Parada ponosa Beograd

Pogledajte gostovanje Bobana Stojanovića:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Boban Stojanović: Svoje seksualno opredeljenje prvo sam otkrio rođaki, bilo je prilično mučno! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Avg.2016

Gej aktivista i organizator "Parade ponosa" Boban Stojanović prvo se poverio svojoj sestri od strica da je gej a to je učinio tako što joj je dao da to sazna iz njegovog lažnog dnevnika.  ..- To je bilo prilično mučno, ne u smislu našeg razgovora već moje ideje kako da to uradim. Došao sam...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.