Bivši papa priznao postojanje gej lobija u Vatikanu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši papa priznao postojanje gej lobija u Vatikanu

Bivši papa Benedikt XVI objavio je memoare u kojima tvrdi da ga niko nije prisilio na odreknuće, ali navodi da je gej lobi u Vatikanu pokušao da utiče na donošenje odluka, piše italijanski list "Korijere dela Sera".

Prvi put u istoriji Vatikana jedan papa piše o svom pontifikatu, a u knjizi "Poslednji razgovori" Benedikt XVI je objavio duge intervjue koje je vodio sa nemačkim novinarom Peterom Siveldom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i biće objavljena 9. septembra.

Benedikt XVI se sa vatikanskog trona povukao 2013. i tako postao prvi papa u 600 godina koji se odrekao dužnosti.

U širokim izvodima iz knjige, list piše da Benedikt kaže da je znao za postojanje "gej lobija" koji se sastojao od četvoro-petoro ljudi, a oni su pokušavali i da utiču na odluke Vatikana.

Navodi se i da je penzionisani papa uspeo da razbije tu, kako se navodi, moćnu grupu.

Bivši papa u knjizi kaže da je samo nekoliko vrlo bliskih ljudi znalo za njegovu nameru da odstupi, strahujući da bi vest mogla da procuri pre nego što ju je iznenada objavio 11. februara 2013.

Kaže i da "nije mogao da veruje" kada su ga kardinali na tajnoj konklavi izabrali 2005. za naslednika Jovana Pavla II, ali i da je bio „iznenađen“, kada je 2013. za njegovog naslednika izabran papa Franja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.