Problem koji mnoge muči: Prolećna alergija

Izvor: Savršena.com, 28.Apr.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem koji mnoge muči: Prolećna alergija

Čest uzrok alergija (foto: dawnzy58/flickr.com)



Sezonske alergije su sve češće i sve više ljudi pati od alergijskog rinitsa uključujući i decu. Neposredni uzrok alergije je polen. Kada polen dospe do nosa alergične osobe imuni sistem burno reaguje, smatrajući ga napadačem i potencijalnom opasnošću pa zato oslobađa antitela koja inače koristi za odbranu od virusa i bakterija. Kada antitela napadnu alergen ispuštaju histamin u krv i to uzrokuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << alergijske simptome.
Pored toga među mogućim uzrocima su:
- genetika
– paraziti, virusi i bakterije
– zagađena okolina
– preosetljivost organizma
– psiho-somatski uzrok
Alternativna medicina smatra da alergiju mogu uzrokovati:
– bolesna jetra
– paraziti
– oslabljeni imunitet
– nepravilna ishrana i nezdrav način života
– toksini, koji se nakupljaju u organizmu
– mentalni i emocionalni problemi
Postoje načini, koji mogu ublažiti, čak i kompletno ukloniti sezonsku alergiju:
– detoksikacija organizma
– ojačate imunitet
– poboljšajte prehranu
– nabavite kvalitetan pročiščivač vazduha
 
Osim toga…
- ne zaboravite na homeopatiju
Homeopatski lekovi su vrlo popularan način borbe sa alergijom. Bolje je da ih počnete uzimati dve nedelje pre sezonske alergije. Da bi odredili, koji je homeopatski lek najbolji za vas, savetujte se sa iskusnim homeopatom.
- naoružajte se biljnim lekovima
Osim lekova konvencionalne medicine, na raspolaganju su Vam i prirodni lekovi. Ekstrakt semenke grejpa, čičak (Petasites hybridus), quercitin, kopriva i goldenseal su trenutno na top-listi prirodnih lekova protiv alergije u svetu.
- razmotrite mogućnost lečenja akupunkturom
Akupunktura se pokazala vrlo učinkovitom u lečenju alergije. U jednoj studiji 26 alergičnih osoba je bilo podvrgnuto tretmanima akupunkture. Svi su se izlečili od alergije, bez ikakvih nuspojava. U drugoj studiji je učestvovalo 72 osobe, kod pola simptomi alergije su nestali već nakon drugog tretmana.
Za tretman akupunkture obratite se stručnoj osobi. Zbog higijenskih razloga, bolje je da nabavite svoj set akupunkturnih igala.
Izvor: alternativa-za-vas.com
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.