Izvor: Blic, 10.Dec.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Država za košnice obezbedila četiri miliona evra

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović rekao je danas u Novom Sadu da će država u narednoj godini pomoći pčelare u Srbiji i da će samo za nabavku košnica biti obezbeđeno četiri miliona evra.

On je na Međunarodnoj pčelarskoj konferenciji pod nazivom "Pomerajmo granice" na Novosadskom sajmu rekao da će, osim toga, Ministarstvo finansirati nabavku opreme za pčelarstvo u iznosu do 40 odsto sredstava.

- Trenutno radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na razvoju tržišta koje je jako važno da bi se što veći broj ljudi uključio u pčelarsku proizvodnju, jer pčelarstvo ima najveći rast kada je u pitanju ukupna poljoprivredna proizvodnja - rekao je Nedimović novinarima.

Predsednik Operativnog štaba Vlade Srbije za koordinaciju primene mera za suzbijanje nelegalne proizvodnje i prometa meda Dragan Glamočić kaže da je najviše problema bilo kod velikih prerađivača meda.

- Kontrolisano je osam objekata, od čega tri objekta još ne rade, s tim da je u jednom objektu koji je pravio najviše problema sprečeno da izađe na tržište 20 tona meda. Najveća količina nelegalnog meda dolazi s gazdinstava koja uopšte ne poseduju pčele, što znači da taj med i nije pravi - rekao je Glamočić.

Pročitajte još:

Uz Međunarodnu pčelarsku konferenciju, organizovana je i Izložba pčelarske opreme.

Konferenciju je organizovao Novosadski sajam u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije.

Na jednodnevnoj Međunarodnoj konferenciji, osim srpskih pčelara i stručnjaka iz oblasti pčelarstva, javnosti su se predstavili i pčelari iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Slovenije.

Priređena je i izložba likovnih radova dece predškolskog uzrasta pristiglih na konkurs na temu pčela i meda, koju su zajednički organizovali Novosadski sajam i Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" iz Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Država za košnice obezbedila četiri miliona evra

Izvor: N1 televizija, 10.Dec.2016

Država će u sledećoj godini pomoći pčelare u Srbiji, a samo sa nabavku košnica biće obezbeđeno četiri miliona evra, najavio je u Novom Sadu ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović...Pored nabavke košnica, Ministarstvo poljoprivrede finansiraće nabavku opreme...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.