Limun drastično poskupeo, uskoro će banane i med

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Limun drastično poskupeo, uskoro će banane i med

Cena limuna znatno je poskupela i na novosadskim pijacama i u marketima kreće od 380 do 400 dinara.

Prodavci na pijacama za 021.rs objašnjavaju visoku cenu nedostatkom limuna na tržištu jer je, kako kažu, ove godine slabo rodio. Neki idu dotle da tvrde da je na porast cena uticao pad dinara!

Prodavci najavljuju pad cene i to već od ove nedelje, iako razlika neće biti značajna jer će kilogram limuna koštati 350 dinara. Građani koje smo anketirali nisu krili svoje iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << visokim cenama i to skoro svih namirnica. Većina smatra da je po ovim cenama kupovina limuna luksuz, ali će ipak mnogi i dalje nastaviti da ga uzimaju kao preventivnu zaštitu od virusa jer se bliži zima.

Pijačni prodavci upozoravaju i da će cena banana skočiti i to čak do 200 dinara u odnosu na sadašnjih 120.

Budući da su ovu godinu obeležile obimne kiše i poplave, došlo je i do nestašice meda, te se ovih dana očekuje skok cene po kilogramu i to duplo.

Na nekim tezgama livadski med može se kupiti po ceni od 500 do 800. Nestašica je bagremovog meda.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.