Još ništa od polenskog semafora

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još ništa od polenskog semafora

BANJALUKA - Mjerenje koncentracije polena na području Banjaluke, koje je trebalo odavno da počne s obzirom na bujanje vegetacije, još nije i ne zna se hoće li ga uopšte biti ove sezone.

U Poljoprivrednom institutu RS, koje vrši ova mjerenja, rekli su da ne mogu organizovati mjerenje bez finansijske podrške, jer im već dvije godine nije plaćeno. Iako su građani ranije navikli da koncetraciju alergena prate na sajtu Gradske uprave, ove godine ni polenski semafor nije omogućen.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Ne možemo finansirati poslove koji su za širu društvenu zajednicu. Minimalan budžet za jednu sezonu mjerenja je oko 15.000 KM", rekao je Vojislav Trkulja, direktor Poljoprivrednog instituta.

Iz Gradske uprave ranije smo dobili informaciju da će umjesto Službe civilne zaštite ovaj posao biti u nadležnosti Odjeljenja za društvene djelatnosti, međutim u ovom odjeljenu kažu da za to novac nije planiran.

"U ovoj godini društvene djelatnosti nemaju para u budžetu. Vidjećemo da se u polugodišnjem rebalansu obezbijede sredstva. Kada je pravljen budžet nisu planirana sredstva u našem odjeljenju i kako da to uradimo", rekao je Radenko Đurica, načelnik Odjeljenja.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.