DAN VOJVODINE Med, kolači i tamburaši na Trgu Nikole Pašića

Izvor: Blic, 02.Jul.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN VOJVODINE Med, kolači i tamburaši na Trgu Nikole Pašića

Ukoliko ste ljubitelj ravnice, domaće hrane i tamburaša, posetite Trg Nikole Pašića gde je u toku "Dan Vojvodine u Beogradu". Manifestacija traje do 19 sati večeras, a posetioci se mogu bliže upoznati sa turističkom ponudom Vojvodine.

- Proizvođači rakije, vina, meda, kolača i ručnih radova sa 26 opština Vojvodine, okupili su se ispred Doma Sindikata kako bi predstavili najbolje iz svog kraja. Cilj manifestacije je promovisanje turističke ponude Srema, Banata i Bačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i privlačenje turista iz cele Srbije - kaže Srđan Bajić, organizator manifestacije.

Na 35 tezgi izloženi su proizvodi iz Novog Sada, Bačke Palanke, Inđije, Bele Crkve, Stare Pazove i drugih gradova, varošica i sela sa severa naše zemlje.

- Turistička organizacija Vojvodine me je pozvala da na manifestaciji predstavim domaću rakiju za koju sam dobio brojne nagrade - kaže Toman Štefan, proizvođač rakije iz Kovačice.

Liker, med i slatko iz Čortanovaca

Svoje proizvode i usluge predstavila su i udruženja žena. Jedno od njih je Udruženje žena Banstolka.

- Pored smeštaja u seoskom turističkom domaćinstvu, turistima nudim i domaću hranu iz Vojvodine. Obavezno je slatko od belih trešanja za koje sam dobila brojna priznanja i nagrade - kaže Mirjana Hemun, predsednica Udruženja žena Banstolka.

Kibitzfensteri ili kroket-pendžeri su minijaturne verzije starih prozora, koji su karakteristični za Vojvodinu.

- Godinama se bavim izradom ovih unikatnih suvenira od drveta. Nekada je većina zgrada u Novom Sadu imalo takve prozore, a danas su prava retkost - kaže Vojin Nestorović, proizvođač kibitzfenstera iz Novog Sada.

Manifestacija traje danas do 19 sati, a prisutni će moći da uživaju u hrani, piću, unikatnim predmetima i koncertu Garavog sokaka.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.