AMBASADORSKA VEZA Prevarant valjao diplome, automobile, med...

Izvor: Blic, 29.Nov.2015, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMBASADORSKA VEZA Prevarant "valjao" diplome, automobile, med...

Al Bavab Musa Naser Zaki, poslovno-prijateljska veza ambasadora Palestine u preprodaji srpskih viza, među mnogim srpskim biznismenima važi za velikog prevaranta.

Poznanstvo: Ambasador Mohamed Nabhan

Redakciji “Blica”, posle serije tekstova o malverzacijama palestinskog ambasadora Mohameda Nabhana, koji je prodavao srpske vize bogatijim migrantima za tri hiljade ili pet hiljada evra, javilo se nekoliko naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << građana kojima je Musa ostao dužan.

Biznismen iz Beograda Ilija Bibić kaže da Musu poznaje 20 godina i da je on deo grupe “školovanih prevaranata”.

- Musu sam upoznao preko jednog Arapina. Školovali su se ovde. I mene je vodio na večere sa ambasadorima, video sam da je među njima poštovan. Čak mi je ambasador Nabhan rekao da “on stoji iza Muse”, i to mogu u oči da mu kažem. On ovde ima mnoga poznanstva, ali odavno važi i za ozbiljnog prevaranta. Prodavao je lažne diplome. To je muvao sa nekim profesorima.

Prodavao je kradene automobile, varao ljude na stanovima. Nema posla u kome nije omastio ruke. Od mene je tražio da mu nabavim med. Rekao je da će to prodavati na Istoku, koliko god mogu da sakupim. I ja na Fruškoj gori prikupim tonu i po meda, dam mu sve, ali mi to nikad nije platio... Meni je čak nudio neke dijamante, donosio slike nakita, ali prave dijamante nikada... - priča Bibić.

On kaže da je Musa iz Srbije u Tursku otišao u martu, i da se otad nije vraćao iako u Beogradu ima suprugu i dvojicu sinova.

- Žena mu je rodom iz Crne Gore. Zvao sam je nekoliko puta i tražio pare koje mi je ostao dužan za med. Kažem joj da me je Musa prevario, a ona odgovara: „Pa moramo i mi od nečega da živimo” - kaže Bibić i navodi da je zbog prevare jedan njegov prijatelj tužio Musu.

Našoj redakciji javio se i D.S, biznismen iz Vršca, kome je Musa ostao dužan 400.000 dinara.

- Znam ga dve, tri godine. I družili smo se. Preko njega sam upoznao i ambasadora Nabhana. Musa je veoma često išao po prijemima arapskih zemalja. On jeste bio mesar, ali odavno ne radi sa mesom. Ima kuma taksistu, koji zna sve Musine prevare. Od mene je tražio da mu preko moje firme uzmem tri telefona, na ugovor. I ja sam mu to učinio. Za tri meseca je napravio 400.000 dinara račune. Nikad mi nije dao taj novac, niti mi se otad više javio - kaže biznismen iz Vršca.

Musa Naser Zaki je, prema saznanjima srpskih bezbednosnih službi, ključni igrač u Istanbulu, gde pronalazi bogate migrante i prodaje im ulazne srpske vize po ceni od tri hiljade do pet hiljada evra.

Podvođenje dama

Obojica prevarenih biznismena tvrde i da se Musa bavi i podvođenjem žena.

- On to nije krio. Te žene su dolazile u jedan elitni beogradski hotel, gde su se bavile prostitucijom. Imao sam 50 njegovih slika sa tim ženama u telefonu, ali sam ih obrisao kad me je prevario. Bilo je tu i poznatih pevačica - tvrdi Bibić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.