Rumuni švercovali cigarete i rezani duvan

Izvor: RTS, 06.Jul.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni švercovali cigarete i rezani duvan

Na graničnom prelazu Vatin carinici su sprečili troje državljana Rumunije da iz Srbije prokrijumčare šest kilograma rezanog duvana i oko 30.400 cigareta "pal mal superslims blu" i "pal mal", s akciznim markicama Srbije.
Cigarete su tokom vikenda pronašli carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji su detaljno pregledali autombil "opel >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << astra G", saopštila je Uprava carina, prenosi Tanjug.
Tom prilikom su otkrili šest kilograma rezanog duvana upakovanog u kese od po 500 grama u sportskoj torbi ispod opreme za fudbal koja se nalazila u gepeku vozila, a daljim pregledom automobila su pronašli i cigarete na raznim mestima.
Tako su, ukupno 22.400 cigarete "pal mal" pronašli u fabričkim šupljinama vozila iznad zadnjeg levog točka, zatim u krovu i 8.000 marke "pal mal superslims blu" u jakni koja se nalazila u gepeku.
U akciji dubinske kontrole koju su carinici izveli u saradnji sa saobraćajnom policijom, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, pronađeno je još 5.000 cigareta u vozilu marke "volksvagen pasat" u Bogutovcu.
Cigarete "prajd" su tom prilikom pronađene u gepeku, u delu predviđenom za rezervni točak, bez ikakve dokumentacije. U oba slučaja cigarete su privremeno zadržane, a protiv vozača su pokrenuti prekršajni postupci, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.